Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-04-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.25 uur

Fietsster aangereden

MIJDRECHT Op maandag 29 april deed een meisje aangifte van het feit dat ze op zondag 28 april door een automobilist was aangereden. Zij raakte daarbij gewond.

Op zondag rond 22.45 uur reed een 16-jarig meisje uit Wilnis met haar fiets over de fietsstrook op de Bozenhoven, komende uit de richting van het verkeersplein Rondweg / Anselmusstraat en gaande in de richting van de Padmosweg. Toen zij ter hoogte van het Schaepmansplantsoen reed, hoorde zij dat een auto haar van achteren naderde. De automobilist reed vlak langs de fietsster, waarbij de auto het stuur van de fiets raakte en het meisje ten val kwam. De automobilist reed zonder te stoppen door. De auto waar het meisje door werd aangereden was wit van kleur en was van het merk Volkswagen Golf of leek daarop.

Door de val liep het meisje letsel aan haar hoofd, borst, beide enkels, rechterbeen en rechterhand op. Zij heeft zich onder behandeling van de huisarts gesteld.

De politie roept getuigen op die het ongeval hebben zien gebeuren of personen die informatie kunnen verschaffen betreffende de identiteit van de automobilist contact op te nemen met district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Vrouw gewond bij aanrijding

VINKEVEEN Op maandag 29 april is een aanrijding tussen twee auto`s gebeurd. Een inzittende van één van de auto`s raakte daarbij gewond.

Rond 13.45 uur reed een 54-jarige automobilist uit Wansum over de Provinacialeweg N 201, komende uit de richting van Hilversum en gaande in de richting van Vinkeveen. Ter hoogte van de kruising met de af- en toeritten van de rijksweg A2 reed de Wansummer door rood verkeerslicht. Op dat moment reed een 24-jarige automobilist uit Hilversum vanaf een afrit van de rijksweg A2 door groen verkeerslicht dezelfde kruising op om linksaf richting Hilversum te rijden. Een aanrijding tussen beide voertuigen was het gevolg.

Bij de Hilversummer zat een 22-jarige vrouw, eveneens uit Hilversum, in de auto. Zij is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Hilversum gebracht. Beide auto`s liepen zware schade op en moesten worden weggesleept.

Tractorbestuurder gewond

OUDEWATER Op maandag 29 april raakte de bestuurder van een tractor bij een ongeval gewond.

Rond 17.15 uur was een 47-jarige man uit Oudewater met zijn tractor aan het werk op de Waardsedijk. Hij was bezig met de tractor een paaltje uit de grond te trekken. Hij stapte daarbij van de tractor af, maar zag dat die vervolgens naar achteren kwam rollen. Hij sprong nog op het voertuig, maar kon niet voorkomen dat de tractor achterwaarts een drooggelegde sloot inreed. Daarbij werd hij van het voertuig afgeslingerd. Vermoedelijk liep hij daardoor rugletsel op en hij is per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis gebracht.

Bestuurder onder invloed

VINKEVEEN In de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 april is een automobilist voor het rijden onder invloed van alcohol aangehouden.

Rond 04.05 uur zagen politiemensen een 31-jarige automobilist uit Vinkeveen over de Bonkestekersweg rijden. Omdat één achterlicht van de auto niet werkte, controleerden zij de bestuurder. Daarbij constateerden zij dat de man naar alcohol rook. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,35 promille, ruim meer dan de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.