Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-04-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.30 uur

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN Op maandag 29 april heeft de politie naar aanleiding van klachten van omwonenden een snelheidscontrole op de Kerspellaan gehouden. De controle vond van 14.00 uur tot 15.00 uur plaats. Terwijl daar een maximumsnelheid van 50 km/u geldt, reed de bestuurder met de meeste haast 79 km/u. In totaal zeven automobilisten werden bekeurd voor hun te hoge snelheid. Opvallend daarbij was dat zes daarvan in de betreffende wijk wonen.

Bromfietser gewond

NIEUWEGEIN Op maandag 29 april is een jongen bij een ongeval met zijn bromfiets gewond geraakt.

Rond 19.15 uur reed een 16-jarige jongen uit Nieuwegein met zijn bromfiets over de Dorpsstraat. Hij moest remmen voor een 17-jarige jongen uit Nieuwegein die plotseling op de weg ging staan. Doordat het voorwiel bij het remmen wegslipte, ging de bromfietser onderuit. Daarbij werd de voetganger niet geraakt. Door de valpartij brak de bromfietser vermoedelijk zijn duim en hij klaagde over pijn in zijn been en buik. Hij is per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Man valt op hek

LOPIK In de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 april is een fietser bij een ongeval gewond geraakt.

Rond 02.00 uur fietste een 31-jarige man uit Lopik over de Cabauwsekade. Door nog onbekende oorzaak kwam hij met zijn fiets ten val, waarbij hij met zijn keel op een punt van een hekje viel. Daarbij liep hij verwondingen aan zijn keel op. Hij is voor behandeling per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.