Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-04-2002 Persberichten district Heuvelrug, 11.45 uur

Rustige luilaknacht

HEUVELRUG De luilaknacht in district Heuvelrug is mede dankzij de extra inzet van 26 politiemensen redelijk rustig verlopen, ondanks een aantal incidenten.

Rond 02.25 uur werd in Cothen een 21-jarige man uit Cothen voor belediging aangehouden. Hij vond het nodig zijn ontblote achterwerk aan surveillerende politiemensen te tonen. Tegen hem is proces-verbaal voor belediging opgemaakt.

Rond 03.00 uur werd door een groepje jongeren op de Bijenlaan in Leersum een partij autobanden met benzine overgoten en in de brand gestoken. Toen de politie ter plaatse kwam, bleken de brandstichters te zijn verdwenen.

Op de hoek van de Dreef en de Tienden trof de politie rond 03.30 uur enige nog nabrandende vuilnisbakken aan. Zij blusten deze met een brandblusser. Hetzelfde deden zij met een brandende vuilnisbak op de Dreef ter hoogte van de Vijverlaan.

Op het Tarweveld in Cothen werd rond 03.40 uur een 16-jarige jongen uit Cothen aangehouden. Hij wordt er van verdacht tezamen met anderen een Dixi (=verplaatsbare toilet) in brand te hebben gestoken.

Op het Nieuwland in Cothen had de jeugd een kunststof bank en autobanden in de brand gestoken. Hier werden rond 05.15 uur een 16- en 17-jarige jongen, beiden uit Cothen, aangehouden.

Brand in woning

DOORN Op maandag 29 april heeft brand gewoed in een woning. Niemand raakte gewond.

Rond 17.45 uur brak er brand uit op de bovenverdieping van een woning aan de Van Nagelllaan. De bewoners wisten op tijd de woning te verlaten. De brandweer zette meerdere voertuigen in en ook de GG & GD en de politie gingen ter plaatse. Door de politie werd de omgeving rond de woning afgezet. De brandweer had de brand snel onder controle. De bovenverdieping is totaal verbrand en de benedenverdieping liep veel water- en roetschade op. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld.