Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 30-04-2002
1e Persbericht van dinsdag 30 april 2002

Berichten uit de regio

Gemert: Inbraak in een bedrijf
Maandagavond tussen 22.07 uur en 22.20 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Oost Om. Men kwam het pand binnen door vernieling van een ruit aan de voorzijde van het pand. Uit het bedrijf zijn drie computers en beeldschermen weggenomen.

Helmond: Inbraak in een woning
In een woning aan de Tamboerijnstraat is maandagavond tussen 19.15 uur en 23.00 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door verbreking van een deur van het balkon. Uit de woning zijn, voor zover nu bekend, een videocamera, fototoestel, dvd speler en enkele cds weggenomen.

Eindhoven: Drugsdealer aangehouden
Op de Lardinoisstraat is dinsdagmorgen om 01.40 uur een 26-jarige inwoner van Geldrop aangehouden. De man bleek bij onderzoek in het bezit te zijn van 1 XTC pil en 11 cachets cocaïne. Hij is voor verhoor overgebracht naar het bureau. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Valkenswaard: Aanhouding na mishandeling
Een 37-jarige inwoonster van Bergeyk is vanmorgen om 02.05 uur op de Haagstraat aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht kort ervoor een 19-jarige inwoonster van Valkenswaard zonder enige reden weggeduwd en geslagen te hebben. Toen de 23-jarige vriend van het slachtoffer daar iets van zei, beet de verdachte hem in zijn hand. Bij het overbrengen van de verdachte naar het bureau uitte zij bedreigingen aan het adres van de aangeefster. De vrouw is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Achtervolging gestolen auto
Een politiesurveillance zag vanmorgen omstreeks 05.50 uur, op de Edisonstraat een personenauto rijden die bij navraag bleek te zijn gestolen. Toen de auto stopte, sprak een van de politiemensen de, bij hem bekende, bestuurder aan, deze reed hierop achteruit om weg te kunnen rijden. Toen de politieman wilde uitstappen reed de bestuurder van het gestolen voertuig op de politieauto in waarbij het rechterportier van de politieauto eruit gereden werd. De politieman kon zich nog net in veiligheid stellen door de auto in te springen. Na een korte achtervolging, waarbij de auto even uit het zicht werd verloren, trof men de auto verlaten aan op de Brugstraat.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling
Vanmorgen om 03.45 uur is op het Stratumseind een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man vond het nodig om tegen een geparkeerd staande politieauto te schoppen. Dit werd gezien door enkele politiemensen die hem daarop aanhielden en overbrachten naar het politiebureau.