Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-04-2002 Persberichten district Eemland zuid, 12.10 uur

Doorrijden na aanrijding

AMERSFOORT Omstreeks 00.45 uur dinsdagmorgen vond er op de rijksweg A1 een aanrijding plaats tussen een vrachtauto en een personenauto.

De politie trof op de A1 een stilstaande vrachtauto aan. De bestuurder, een 39-jarige man uit Koog aan de Zaan, vertelde dat hij van rijbaan wilde wisselen om rechtsaf richting de A28 te rijden. Een personenauto reed naast hem en wilde dezelfde richting opgaan. Door onbekende oorzaak kwam de personenauto in aanraking met de vrachtwagen. Hierdoor draaide de personenauto eenmaal om zijn as en kwam tegen de vangrail van de middenberm aan. De bestuurder van de auto vervolgde zijn weg met gedoofde koplampen.

Op de plek waar de auto de vangrail geraakt had, was een gedeelte van de voorzijde van de auto achtergebleven, waaronder de kentekenplaat. De auto werd verderop bij de afslag A28 op de Hogeweg aangetroffen. Aan de hand van de gegevens van het kenteken kon de politie de bestuurder van de personenauto, een 23-jarige man uit Ede, later die nacht aanhouden in zijn woning. Hij is voor verhoor ingesloten.

Aangehouden voor belediging

AMERSFOORT Rond 00.10 uur dinsdagmorgen bekeurden surveillerende agenten een 17-jarige jongen uit Amersfoort op het Hof voor wildplassen. De jongen vond het nodig om de agenten te beledigen waarop hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij krijgt proces-verbaal voor de belediging.

Later die nacht, rond 03.55 uur, uitte op de Langegracht een 20-jarige man uit Amersfoort bij het zien van surveillerende agenten beledigingen. Hij werd hierop aangehouden en kreeg een proces-verbaal.

Toezicht in het centrum

AMERSFOORT In verband met festiviteiten rond Koninginnedag hield de politie in Amersfoort extra toezicht in het centrum. De nacht verliep rustig, ondanks dat er veel mensen op de been waren. Er werden drie verdachten aangehouden. Twee voor belediging en een voor het plegen van vernielingen. In totaal werden zes bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen en eenmaal voor het rijden in een geslotenverklaring. Twee fout geparkeerd staande voertuigen werden weggesleept.

Straatroven

AMERSFOORT Rond 23.00 uur maandagavond deed een 20-jarige man uit Amersfoort aangifte van diefstal van zijn mobiele telefoon.

De Amersfoorter fietste over de Liendertseweg toen een groep jongens hem de weg versperden. Onder bedreiging van een wapen moest de man zijn mobiele telefoon inleveren. Nadat hij dit gedaan had, mocht hij doorfietsen. De politie van district Eemland zuid vraagt getuigen te bellen met de recherche via 0900-8844.

AMERSFOORT Omstreeks 12.30 uur maandagmiddag werd een 27-jarige vrouw uit Amersfoort beroofd van haar schoudertas. De vrouw liep over de Arnhemsestraat toen een jongen op een scooter langs haar reed en de schoudertas vastpakte en met kracht wegrukte. Hij ging er vandoor richting de Stadsring. Ook hier vraagt de politie van district Eemland zuid getuigen te bellen met de recherche via 0900-8844.

Klanten worden boos
WOUDENBERG Rond 11.47 uur maandagmiddag werden twee klanten, een man en een vrouw (gegevens onbekend) in een benzinestation langs de rijksweg A12 boos. Hun zojuist gekochte telefoonkaart deed het namelijk niet. Hun frustratie uitten zij naar de medewerkers van het pompstation. Daarbij gooiden ze verschillende rekken over de grond van de winkel. Tevens sloeg de man een van de medewerkers, een 26-jarige vrouw uit Ede, in het gezicht. Het lukte een medewerker, een 36-jarige man uit Velp, de mensen uit de winkel te krijgen. De man en de vrouw reden vervolgens weg. De politie onderzoekt de mishandeling.