Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-04-2002 Persberichten district Eemland noord, 12.25 uur

Fietsster gewond

EEMNES Op maandag 29 april raakte een fietsster bij een aanrijding met een auto gewond. Zij is in het ziekenhuis opgenomen.

Rond 18.10 uur reed een 74-jarige automobilist uit Laren (NH) over het verkeersplein Noordersingel / Laarderweg / Zuidersingel, komende uit de richting van de Noordersingel en gaande in de richting van de Zuidersingel. Hij verleende op de rotonde geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 68-jarige fietsster uit Eemnes. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding, waarbij de fietsster ten val kwam. Zij is met diverse verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en is daar opgenomen.

Vrouw gevallen

SOEST Op maandag 29 april raakte een vrouw bij een val gewond.

Rond 15.30 uur werd personeel van de GG en GD en van de politie naar de Soesterbergsestraat gestuurd. Een vrouw bleek daar door onbekende oorzaak ongelukkig ten val te zijn gekomen en daarbij een bloedende hoofdwond te hebben opgelopen. De 80-jarige vrouw uit Harderwijk werd opgevangen door personeel van een winkel. Na ter plaatse door het personeel van de ambulance te zijn onderzocht en behandeld, werd zij door een familielid naar huis begeleid.

Verkeerscontrole

BAARN De politie heeft op maandag 29 april op de Eemnesserweg van 15.00 uur tot 15.45 uur een verkeerscontrole gehouden. Zes bestuurders maakten geen gebruik van de autogordel en kregen daarvoor een bekeuring van 40,-.