Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-04-2002 Persberichten district Binnensticht, 12.45 uur

Dronken bestuurder ramt hekwerk

GROENEKAN Omstreeks 02.10 uur dinsdagmorgen meldde een voorbijganger dat een aanrijding had plaatsgevonden op de Nieuwe Weteringsweg. Daar aangekomen trof de politie een 50-jarige man uit Woerden aan. Hij had met zijn auto een hekwerk geraakt en zich vastgereden in de berm. Het hekwerk was hierdoor over een lengte van tien meter beschadigd geraakt. Het voertuig werd weggesleept. De bestuurder bleek gedronken te hebben, hij had een alcoholpromillage van 1,8. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Treinongeval Bilthoven

BILTHOVEN Omstreeks 08.55 uur maandagmorgen kreeg de politie de melding dat er op de Soestdijkseweg zuid, ter hoogte van het NS Station, een botsing had plaatsgevonden tussen en taxibusje en een trein.

Door nog onbekende oorzaak, kwam het taxibusje tot stilstand op de spoorwegovergang. Het vermoeden is dat het busje een technisch mankement kreeg op de overgang, maar dit is nog niet vastgesteld. Terwijl het busje stilstond, sloten de spoorwegbomen. De taxichauffeur, een 65-jarige man uit De Bilt, riep naar zijn passagiere, een 24-jarige vrouw uit Harmelen, de bus te verlaten. Zij kon op tijd het busje verlaten en zich in veiligheid stellen. De chauffeur raakte door de botsing zwaar gewond en is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het autoverkeer is tot 11.30 uur omgeleid. Het treinverkeer kwam rond 12.00 uur weer langzaam op gang. De Regionale Verkeersdienst heeft deze botsing in onderzoek.

Diefstal auto

ZEIST Een 38-jarige vrouw uit Wijk bij Duurstede ontdekte maandagmiddag rond 18.15 uur dat haar auto opengebroken en het contactslot verwijderd was. Haar auto stond geparkeerd op het Jan Ligthartplein. Terwijl zij belde met een takelbedrijf kwam een 57-jarige man uit Wijk bij Duurstede, haar te hulp. Hij zag namelijk dat er een onbekende in de auto van de vrouw zat. De onbekende man reed net weg uit het parkeervak en botste tegen een geparkeerd staande auto aan. Hij reed vervolgens verder, sprong kort daarna uit de nog rijdende auto en rende weg. De auto kwam tot stilstand tegen een geparkeerd staande auto. Uit een andere stilstaande auto, sprongen twee mannen die hard wegrenden. Deze auto bleek eerder die dag gestolen te zijn in Utrecht. Alle verdachten zijn niet meer aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.