Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Den Haag, 30 april 2002

Marriott Hanbury Manor biedt gasten en bezoekers de laatste editie van 70 nationale en internationale kranten

DIGITALE KRANTENKIOSK geÏntroduceerd in VERENIGD KONINKRIJK

Met de installatie van een digitale krantenkiosk in het Marriott Hanbury Manor, heeft PEPC vandaag haar newspaper-on-demand service in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd. De PEPC Newspaper Vending Unit, print digitaal de laatste editie van 70 kranten uit 37 landen. Onder de dagelijks beschikbare kranten bevinden zich gerenommeerde titels als De Telegraaf, the International Herald Tribune, USA TODAY (Verenigde Staten), the Los Angeles Times (Verenigde Staten), El Pais (Spanje), Il Giornale (Italië), Die Welt (Duitsland) en El Economista (Mexico).

Kijkend naar de jaarlijkse inkomsten uit tourisme staat het Verenigd Koninkrijk internationaal in de top vijf-landen. We zijn zeer verheugd dat we nu voet aan de grond hebben in deze veelbelovende markt, aldus Raoul Maphar, Algemeen Directeur van PEPC Worldwide. Met de introductie van de digitale krantenkiosk in Engeland is een belangrijke stap gezet. Ik verwacht een voorspoedige uitbreiding van het aantal locaties in het Verenigd Koninkrijk.

Het 161 kamers tellende Marriott Hanbury Manor trekt veel internationaal publiek door haar gunstige ligging ten opzichte van London Stansted Airport. Mauro Ortelli, operations manager van het Marriott Hanbury Manor, omschrijft de PEPC Newspaper Vending Unit als een waardevolle toevoeging aan de services die wij onze gasten bieden. We gaan er van uit dat onze internationale gasten de beschikbaarheid van de laatste editie van hun eigen krant zullen waarderen.

Newspoint Systems Ltd is verantwoordelijk voor de verkoop en het onderhoud van de PEPC Newspaper Vending Unit in het Verenigd Koninkrijk. Vanaf het moment dat we de digitale krantenkiosk demonstreerden tijdens de Hotel & Caterer Show in februari hebben we veel respons gekregen, zegt Newspoint System s Jonathan Hankin. Wat ons betreft heeft de digitale krantenkiosk niet alleen een belangrijke toegevoegde waarde voor hotels. We gaan er van uit dat ook luchthavens, hoofdkantoren van internationaal opererende bedrijven en conventiecentra uitermate geschikte locaties zijn.

Over PEPC Worldwide

PEPC Worldwide, gevestigd in Den Haag, met kantoren in Miami, San Diego en Hong Kong, is een wereldwijde distributeur van digitale content afkomstig van nationale en internationale krantenuitgevers. PEPC, opgericht in 1999, heeft een interactieve digitale krantenkiosk ontwikkeld die on-demand direct de laatste editie van kranten print. De door PEPC en IBM ontwikkelde state-of the-art software en PEPC s Private Multicast Satelliet Netwerk vormen de basis voor een digitaal distributienetwerk dat 99,1 % van de wereldbevolking bestrijkt. Dit netwerk vormt een distributiesnelweg naar digitale krantenkiosken over de gehele wereld.

Voor meer informatie over de activiteiten van PEPC Worldwide kunt u een bezoek brengen aan www.pepcworldwide.com.


- EINDE PERSBERICHT -

Noot voor de redactie (