Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 30-04-2002 Mediabericht 30 april 15.20 uur

Regio Verkeerscontroles

BLERICK De politie heeft afgelopen maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Pastoor Stassenstraat. Er passeerden 670 voertuigen, waarvan 67 bestuurders de limiet van 50 km/u overschreden. De hoogste gemeten snelheid bleek 75 km/u te zijn. Dit betekent een boete van 92,00. Alle overtreders zullen een acceptgiro thuisgestuurd krijgen.

BAEXEM Aan de Kasteelweg in Baexem en de Heelderweg in Panheel heeft de politie maandag een algemene verkeerscontrole gehouden, waarbij ze overtreders staande hield. Van de passerende weggebruikers werden 15 automobilisten staande gehouden voor het niet gebruiken van de autogordel, een bestuurder had zijn auto niet tijdig een APK-keuring laten geven, een bestuurder parkeerde op een daartoe aangewezen invalidenparkeerplaats, terwijl hij geen invaliden parkeerkaart bezit en er werd tenslotte ook een boete uitgeschreven voor het niet voeren van een kentekenplaat op een aanhangwagen.

VENRAY In het centrum van Venray hebben agenten maandagmiddag toezicht gehouden op de verkeerssituatie. Er werden twee processen-verbaal uitgeschreven voor het foutief parkeren op een laad- en losplaats en inrijden in verboden richting in de Patersstraat. Bewoners van de Patersstraat vertelden overlast te ondervinden van fietsers en bromfietsers op het voetpad in het eerste gedeelte van de straat. Naast de gevaarlijke situatie voor de voetgangers die ermee ontstaat, reageren de jongeren die het betreft verbaal agressief op opmerkingen omtrent hun gedrag.

Weert Rijbewijs in beslag genomen.

WEERT De politie heeft dinsdagmiddag op de Eindhovenseweg een snelheidscontrole met behulp van de laser gehouden. Terplaatse geldt een maximum snelheid van 70 km/u. Een 42-jarige inwoner van Eindhoven reed met een snelheid van 134 km/u langs de controleplaats. Omdat de automobilist een overtreding van meer dan 50 km/u te hard reed, is zijn rijbewijs in beslag genomen. De officier van justitie zal de strafmaat voor de Eindhovenaar bepalen.