Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 30-04-2002
persberichten van dinsdagmiddag 30 april 2002

Bert Visser 0592 - 331144 0651 - 611629

Na onwelwording met auto tegen boom

Een 48 jarige inwoner van Annen is dinsdagmorgen overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen nadat hij op de Brink in Annen met zijn auto frontaal op een boom was gereden. De man was bezig met het opruimen van de Oranjemarkt op de Brink toen hij, volgens getuigen, volgas in de eerste versnelling op een boom botste. Zijn 11 jarige zoon , die met een koffiekan op schoot op de achterbank, zat liep diverse brandwonden op. Ook hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Als oorzaak van het ongeval wordt vermoed, dat de bestuurder onwel is geworden. Hij is door personeel van de traumaheli gereanimeerd. Volgens die hulpverleners had de man een hartaanval.

Lasapparaat gestolen

Een 44 jarige inwoner van Zwolle heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van een lasapparaat en een gasfles. De spullen stonden in een schuur aan de Schimmelarij in Holsloot. De totale waarde wordt geschat op zon 1150 Euro
.

Onderuit door carbidbal

Het carbidschieten, waarmee de feestelijkheden rond het bezoek van de koningin aan Hoogeveen werd afgesloten, heeft, ondanks het feit dat er met ballen werd geschoten toch nog een probleempje veroorzaakt. Een 50 jarige persfotograaf uit Apeldoorn werd door een van de afgeschoten ballen aan het hoofd geraakt. Hij hield er een gezwollen oog aan over. Na een bezoekje aan het ziekenhuis kon de man weer aan het werk.

Paard gewond bij oranjefeest

Een paard dat ter gelegenheid van de feestelijkheden op het Koopmansplein in Assen voor de koets liep is met een paardentrailer overgebracht naar dierenkliniek in Schoonoord. Het dier raakte gewond toen er een leren band van het tuig knapte. Het paard liep een slagaderlijke bloeding op. Een dierenarts, die snel ter plaatse was verleende eerste hulp.