Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-04-2002 Persbericht Politie Limburg Zuid
Dinsdag 30 april 2002

District Maastricht

Geulle Alcoholcontrole

In de Brommelen in Geulle werd in de nacht van maandag op dinsdag een in de buurt van de feesttent een alcoholcontrole gehouden. Er werden 182 tussen 01.00 en 2.30 uur 182 automobilisten gecontroleerd. Er bleken er 5 te diep in het glaasje te hebben gekeken.

Een 48 jarige Maastrichtenaar blies 0,9 0/00, hetgeen hem een proces verbaal opleverde. Een 28 jarige inwoonster van het Belgische Lanaken blies 0,6 0/00 waarvoor zij een transactie van 190 kreeg aangeboden.

Een 42 jarige automobiliste uit Eijsden bleek 0,7 0/00 alcohol in haar bloed te hebben. Een 30 jarige automobilist uit Riemst 0,7 0/00 en kreeg eveneens een transactie van 190 . Een 24 jarige inwoner van Maastricht tenslotte blies een promillage van 1.6 0/00; ruim driemaal de toegestane hoeveelheid. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Een 35 jarige inwoner van Meerssen werd na het verlaten van de feesttent geconfronteerd met een onaangename verrassing. Aan de Westbroek werd zijn auto op zijn kant geduwd waarna het voertuig tegen een boom rolde. Het voertuig werd hierbij fiks beschadigd.

Maastricht Alcohol en verkeer

In de nacht van maandag op dinsdag werd op de Bosscherweg in Maastricht een 33 jarige automobiliste uit Maastricht gecontroleerd

De automobiliste viel op vanwege het slingerend rijgedrag. Na een stopteken te hebben gekregen reed de vrouw gewoon door. De vrouw reageerde ook niet op de zwaailichten en geluidsignalen van de politieauto. Toen zij Bosscherweg/Franssensingel voor het rode stoplicht stopte trachtte een van de agenten door het kloppen op het raam de aandacht van de vrouw te trekken. Helaas geen resultaat want toen het licht op groen sprong reed de vrouw door. Hierop werd de auto op de Bosscherweg klemgereden en werd de vrouw aan een ademproef onderworpen met als resultaat: 1,9 0/00. Tegen de vrouw is proces verbaal opgemaakt en haar rijbewijs is ingevorderd.

Maastricht Aanhouding

Een 34 jarige inwoner van Maastricht werd in de Grote Staat door een patrouille betrapt toen hij tegen een winkelpui stond te urineren. Door de agenten werd tegen de man proces verbaal opgemaakt. Bij het wegrijden sloeg en schopte de man die onder invloed verkeerde- tegen de patrouille-auto. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.

District Heerlen

Brunssum Twee jeugdige joyriders aangehouden

Op de Kennedylaan in Brunssum werden dinsdagochtend omstreeks 3.15 uur twee 15 jarige meisjes uit Schinveld en Brunssum aangehouden. Het tweetal had in Schinveld de auto van een van de ouders gepakt en was gaan rijden. Op de Wehrerweg in Sittard reden de twee tegen een geparkeerde auto. Door de eigenaar werd de achtervolging ingezet waarbij hij contact hield met de politie. Een patrouille van de Marechaussee hield het tweetal op de Kennedylaan in Brunssum aan. De meisjes werden voor onderzoek ingesloten.

Heerlen Aanrijding met letsel

In de nacht van maandag op dinsdag reed in de Akerstraat in Heerlen een bromfiets met daarop twee personen achterop een personenauto. Het tweetal raakte hierbij gewond. Een 16 jarige jongen uit Heerlen liep een beenbreuk op. Een eveneens 16 jarige plaatsgenoot liep verwondingen aan zijn gezicht op. Door de ambulance werden beiden naar het ziekenhuis vervoerd.

Heerlen Inbraak

In de nacht van maandag op dinsdag, omstreeks 0.40 uur werd ingebroken in een pand gelegen in de Pieter Hooftstraat in Heerlen.

Men verschafte zich toegang na het vernielen van een raam. Hierbij verwondde zich de/een inbreker. Gestolen werden etenswaar en geld.

Brunssum Aanhouding

Maandagmiddag, omstreeks 17.30 uur werd bij de politie gemeld dat er In de Johan Frisostraat in Brunssum een verwarde vrouw met een mes stond te zwaaien. De vrouw zette het op een lopen toen zij de politie zag naderen. In het vijverpark werd de vrouw staande gehouden. Bij het afhandig maken van het mes liep een politieagent een snijwond aan zijn hand op. De vrouw werd voor haar eigen en andermans veiligheid ingesloten.

Heerlen Etalagekraak in OPSPORING VERZOCHT

Op maandagavond en dinsdagochtend werd in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan een Heerlense zaak van 27 maart. Toen vond in de Geleenstraat in Heerlen een etalagekraak plaats waarbij twee verdachten met een moker een gat in de winkelruit van een juwelier trachtten te slaan. De poging mislukte waarna het tweetal de benen nam en in de Kruisstraat in een vermoedelijk gereedstaande auto stapte.

De uitzending leverde 11 telefoontjes op. Twee hiervan worden door de rechercheurs als zeer bruikbaar gekwalificeerd.

District Sittard

Geleen Aanhouding

Op maandagavond, omstreeks 23.45 uur werd vanaf de Rijksweg Noord in Geleen een bestelauto gestolen. Dit werd gezien door getuigen die meteen de politie en de eigenaar waarschuwden. Door de eigenaar werd het voertuig op de Hasseltsebaan gesignaleerd terwijl het een schaftkeet voorttrok. Door de eigenaar werd de positie van het voertuig aan de politie doorgegeven waarna de bus op de Slagboomweg in Urmond door de agenten tot stoppen werd gedwongen. De bestuurder, een 34 jarige inwoner van Maastricht trachtte zich nog uit de voeten te maken maar werd aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De schaftkeet bleek door de verdachte zijn te ontvreemd vanaf een bouwplaats langs de Nusterweg.

Sittard Aanhouding verdachte van overvallen

In de vroege ochtend van zondag 31 maart jongstleden vonden er kort na elkaar twee overvallen in het district Sittard plaats. Op de Broeksittardweg moesten omstreeks 5.40 uur twee mannen onder bedreiging van een vuurwapen hun beurzen en een GSM afgegeven. De dader verdween in een gestolen Opel Kadett. Even later moest in Nieuwstadt een vrouw wederom onder bedreiging van een vuurwapen haar portemonnee afgeven. Ook hier verdween de dader met hetzelfde signalement als bij de eerdere overval in een Opel Kadett. Door de Sittardse recherche werd een onderzoek naar de identiteit van de verdachte ingesteld. Dit onderzoek leidde naar een 36 jarige Sittardenaar die op dinsdag 30 april om 6 uur werd aangehouden in zijn woning in de wijk Ophoven. Bij een onderzoek in de woning onder leiding van de Rechter Commissaris en in het bijzijn van de Officier van Justitie werden twee namaak vuurwapens aangetroffen.

De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten.

District Kerkrade

Landgraaf Vernielingen aan voertuigen

In de nacht van maandag op dinsdag werden vernielingen gepleegd aan voertuigen die in de Pieterstraat in Landgraaf stonden geparkeerd. Van vier voertuigen werden de ruitenwissers vernield en van een auto werd een buitenspiegel afgebroken.

Kerkrade Brandstichting

Maandagavond, omstreeks 22.00 uur, werd brand gesticht op de Roda JC ring. Ter plaatse bleek een mobiele kassa in brand te zijn gestoken. Door de brandweer werd het vuur geblust. De kaartjeskiosk werd door de brand geheel vernield.