Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Hoogeveen/Meppel 30-04-2002 16.00 uur Koninginnedag 2002 in Drenthe prima verlopen Rob Ravesteijn 06 - 51 835 728

Politie Drenthe kijkt tevreden terug op Koninginnedag 2002. Het bezoek van de Koninklijke familie aan Drenthe is zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Ondanks het wat minder goede weer werd het een feestelijke dag voor de vele bezoekers aan Hoogeveen en Meppel.

In Hoogeveen kwamen naar schatting dertig a vijfendertig duizend mensen om een glimp op te vangen van het bezoek of te kijken naar de vele festiviteiten die daaromheen waren georganiseerd. In Meppel waren dat naar schatting vijfentwintig duizend bezoekers. Ook langs de route door o.a. Zuidwolde en De Wijk, waarlangs de Koninklijke bus van Hoogeveen naar Meppel reed, stonden veel mensen.

Echte verkeersproblemen deden zich niet voor. De grote verkeersstromen naar Hoogeveen en Meppel konden goed in de hand worden gehouden. Naast de politie zorgden de vele vrijwilligers op vaste en mobiele verkeersposten voor goede doorstroming van het verkeer.

De indruk bestaat, dat veel bezoekers gebruik hebben gemaakt van openbaar vervoer en gehoor hebben gegeven aan de oproep om met de fiets te komen De parkeerplaatsen rondom beide centra konden het aanbod aan voertuigen goed verwerken.

Wel raakte in Hoogeveen een persfotograaf gewond aan zijn oog door een bal die door de wind afzwaaide bij het carbid schieten. En in Meppel, sprong een 36 jarige man in het water van de gracht om aan de Koningin die in een sloep passeerde een bos bloemen aan te bieden. De man is overgebracht naar het bureau van politie. Omdat bleek dat het hier ging om een spontane uiting van feestvreugde, heeft dit voor de man geen verdere gevolgen.

Nagenoeg het hele Drentse politiekorps was in touw voor Koninginnedag. Naast de normale politiezorg en het politietoezicht bij de Koninginnedag festiviteiten in veel andere plaatsen en dorpen in de provincie lag natuurlijk de nadruk op Hoogeveen en Meppel.

In het totaal werden het afgelopen etmaal in Hoogeveen en Meppel ongeveer 700 politiemensen ingezet. Bijstand verleenden de politieregios Groningen en N.O.-Gelderland en het Korps Landelijke Politiediensten.

De grondige voorbereidingen door alle partijen die betrokken waren bij deze Koninginnedag wierp zijn vruchten af. Er werd op alle fronten prima samengewerkt. Dit heeft zondermeer bijgedragen aan het goed verlopen van deze dag.