Gemeente Amsterdam

Eenrichtingsverkeer boten op Koninginnedag 2002

Op Koninginnedag - dinsdag 30 april - zal vanaf 00.00 tot 24.00 uur op het water van zowel de Korte Prinsengracht, de Prinsengracht en de Brouwersgracht eenrichtingsverkeer voor alle vaartuigen worden ingevoerd om de doorvaart te bevorderen.

De Prinsengracht is dan alleen bevaarbaar vanaf het Westerdok via de Korte Prinsengracht en (de kruising) Brouwersgracht in de richting van de Amstel. Voor de Brouwersgracht geldt eenrichtingsverkeer vanaf de Prinsengracht in de richting van het Singel. Vorig jaar werd voor de eerste keer eenrichtingsverkeer tijdens Koninginnedag ingesteld. Dit leidde tot minder opstoppingen en minder aanvaringen dan voorgaande jaren. Om de gebruikers van deze vaarroute op de hoogte te brengen worden er langs de route borden opgehangen waarop het verbod wordt aangegeven.

In de praktijk betekent dit dat mensen die bijvoorbeeld een rondje willen varen vanaf de Amstel door het Singel naar het Binnen IJ kunnen en vandaar via het Westerdok en de Prinsengracht weer terug kunnen varen naar de Amstel. Inhaken in de verkeersstroom vanuit de grachten die op de Prinsengracht uitkomen blijft mogelijk zolang de juiste vaarrichting wordt aangehouden.

^


-

© gemeente Amsterdam - 20-03-2002