Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
15 april 2002

Koninginnedag 30 april: tweede actie van 30-jarig bestaan Kroontjesactie op Autotron Rosmalen

Op dinsdag 30 april is het op Autotron natuurlijk ook Koninginnedag. Deze feestdag, in combinatie met het 30-jarig bestaan van Autotron, wordt op ludieke wijze gevierd. Elk kind dat met een kroon met daarop het cijfer dertig naar Autotron komt, krijgt gratis entree en maakt kans op een bijzondere hoofdprijs: een VIP-rondleiding door onder andere het verblijf van de koning der dieren in Safari Beekse Bergen. Daarnaast is er ook weer de actie voor de jarigen: zij die net als Autotron in 2002 ook hun 30e verjaardag vieren, krijgen op elke 30e van de maand dat Autotron open is op vertoon van een geldig legitimatiebewijs (met geboortedatum) een leuke verrassing.

De kroontjesactie is de tweede actie uit een serie van in totaal zes acties in het kader van het 30-jarig bestaan van Autotron Rosmalen.

Gratis entree met kroon
Iedereen weet dat bij Koninginnedag een kroontje hoort. Maar ook bij een jarige hoort een kroontje. Deze twee 'gebruiken' leiden samen tot de tweede actie op Autotron bij de viering van het 30-jarig bestaan. Elk kind (tot en met 12 jaar) dat op Koninginnedag naar Autotron komt en een kroon of kroontje meeneemt met daarop het cijfer dertig, krijgt gratis entree en maakt bovendien kans op een bijzondere hoofdprijs. De maker van de mooiste, origineelste, creatiefste, opvallendste kroon wint een VIP-rondleiding door onder andere het verblijf van de koning der dieren in Safari Beekse Bergen: het leeuwenverblijf! Daarnaast zijn er 5 'troostprijzen': een vrijkaart voor Safari Beekse Bergen.

Verrassing voor jarigen
Het 30-jarig bestaan van Autotron wordt vooral gevierd voor de belangrijkste relaties: de bezoekers. Voor hen staan het hele jaar door een aantal ludieke acties gepland die te maken hebben met 'dertig'. Zo zal er op elke 30e van een maand dat Autotron open is (maart, april, mei, juni, juli en augustus), een andere actie zijn. De eerste actie was met Pasen, de tweede nu op Koninginnedag. Een actie die het hele jaar loopt, is voor hen die net als Autotron in 1972 geboren zijn en dus ook in 2002 hun 30e verjaardag vieren; zij krijgen op elke 30e van de maand dat Autotron open is op vertoon van een geldig legitimatiebewijs (met geboortedatum) een leuke verrassing.

Autotron Rosmalen
Autotron Rosmalen is op Koninginnedag en daarna dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Van 7 september t/m 6 oktober geldt een weekendopenstelling. In de herfstvakantie (12 t/m 27 oktober) is Autotron weer dagelijks geopend. De entree is gratis voor kinderen tot en met 3 jaar, voor kinderen van 4 t/m 11 jaar bedraagt de toegang ¤ 8,20 en voor volwassenen ¤ 10,00. Naast het automuseum AutoDome is er voor kinderen het autopretpark met verschillende attracties. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld zelf hun rijbewijs halen. Autotron is makkelijk te vinden aan de A50
's-Hertogenbosch-Nijmegen door de ANWB-borden te volgen.