Ingezonden persbericht

Autocross 30 april te biddinghuizen

Jubileum: 30 jaar Koninginnecross

Voor de dertigste achtereenvolgende keer organiseert ACV de Flintstones een autocross op het circuit bij van Werven, Biddingringweg 23 te Biddinghuizen. Er nemen een record aantal rijders mee: 238 starts in 8 verschillende klasses. (zie voor specificaties de bijlage "nieuws 170402.xls").

Het circuit

Het circuit is hetzelfde als de afgelopen jaren: Een zeer snelle baan van 500 meter lengte met twee lange doordraaiende bochten, een venijnige chicane en een zeer snel recht eind langs start/finish. Aan de veiligheid is weer van alles gedaan: Dubbele greppels langs het rechte eind, drievoudige greppels in de bochten en dranghekken geheel rondom de baan. Toeschouwers hoeven nergens de baan over te steken en lopen gescheiden van het terrein waar de crossauto's naar de start en van de finish naar de pits rijden.

Spectaculair: Specials en Crazyrace

Uiteraard zullen het weer zeer spectaculaire races worden: Er wordt gereden in 8 verschillende klassen, waaronder de beroemde "Crazyrace" waar 19 auto's (ook een record) er zoals gebruikelijk een waar spektakel van zullen maken, waarbij ook de springschans weer van de partij zal zijn. En wat te denken van de "Sport/Specialsklasse": Liefst 9 van deze monsters zullen er (tegelijk) in de baan zijn om het publiek met hun enorme snelheid en fabelachtige rijtechniek te vermaken. (Zie bijgaande foto "monsters2.jpg)

Jeugd en dames

Vorig jaar is voor het eerst een opstapklasse gemaakt voor de jeugd: Een "low-budget" klasse, die de kampioenen van de toekomst moet voortbrengen. Deze klasse is een geweldig sukses: Er doen nu al 60 auto's aan mee die in groepen van 12 tegelijk over de baan hun drie manches zullen rijden. Ook de damesklasse groeit maar door. Dit jaar rijden er al 24 dames mee, en wat nog veel leuker is: Steeds meer dames rijden in een "eigen" crossauto.

Catering

De Catering is, zoals gebruikelijk, weer uit handen gegeven. Om het publiek en de rijders nog een betere service te geven wordt er Catering op twee verschillende plaatsen neergezet: Een wagen bij de jurywagen, de publieksentree en het rennerskwartier achterin, en een wagen bij de rennersingang (waar hij altijd al stond), zodat niemand meer het hele terrein rond hoeft te lopen voor een snack.

Flevoland

De autocross is steeds meer in trek in Flevoland.
Tot nog toe ongeveer de helft van de deelnemers uit Flevoland, dit jaar is bijna 70% van alle deelnemers afkomstig uit onze eigen Provincie.

ACV de Flintstones

Secretariaat:
Postbus 5
8256 ZG Biddinghuizen

Tel.: 0321-334261
Fax.: 0321-334263
Mob.: 0653-374074

Mail: info@deflintstones.nl
WWW.: http://www.deflintstones.nl

Bank: Rabobank 3481.24.236
Kamer van koophandel Lelystad V0591

p.s.

Op zaterdag 17 augustus houden wij
een speciale crossdag ter ere van
ons 30-jarig bestaan.
Reserveert U deze datum s.v.p. alvast
in uw agenda's.