Gemeente Maassluis

23-4-2002

Koninginnedag in Maassluis 2002

Op dinsdag 30 april 2002 viert heel Nederland Koninginnedag. Dat betekent naast een feestelijke stemming in Maassluis ook dat er wat wijzigingen en sluitingen zijn.

Stadhuis en Milieustraat dicht
Het Stadhuis aan de Koningshoek en de Milieustraat aan de Heldringstraat zijn op dinsdag 30 april gesloten voor het publiek. De afdeling burgerzaken in het stadhuis is op deze dinsdagavond eveneens gesloten.

Geen huisvuil
De medewerkers van de gemeentelijke reinigingsdienst halen op Koninginnedag geen huisvuil op. In plaats daarvan worden de minicontainers voor groente-, fruit- en tuinafval die normaal gesproken op dinsdag 30 april zouden worden geleegd, nu op woensdag 1 mei geleegd door de reinigingsdienst. Ook het bedrijfsafval dat normaliter op dinsdag opgehaald zou worden wordt nu op woensdag opgehaald door de gemeentelijke reinigingsdienst. Voor de woensdagwijken treden er geen wijzigingen op in het inzamelschema, het huisvuil wordt gewoon op de woensdag opgehaald. Zowel de bewoners van de dinsdagwijken als van de woensdagwijken moeten er wel rekening mee houden dat de huisvuilwagen op een ander tijdstip langs kan komen dan gebruikelijk. Het is dus zaak de minicontainers en/of het bedrijfsafval tijdig aan de openbare weg te zetten.

Weekmarkt
In verband met de viering van Koninginnedag wordt er op dinsdag 30 april ook geen weekmarkt gehouden bij winkelcentrum Koningshoek. De vrijdagmarkt in de binnenstad gaat op 3 mei uiteraard wel gewoon door.

Aubade op de Markt
In Maassluis gaat Koninginnedag traditiegetrouw van start met een aubade op de Markt. Alle inwoners van Maassluis zijn dinsdag om 9.00 uur van harte welkom om mee te zingen. De teksten van de liedjes staan op papier en zullen worden uitgedeeld aan de aanwezigen op de Markt. De Markt is de gehele dag afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

In de hele stad worden gedurende Koninginnedag feestelijke activiteiten georganiseerd. Vele (wijk)verenigingen organiseren kinderspelen, loterijen, optredens en wedstrijden.

Vlaggen
Wie wil vlaggen kan op Koninginnedag de vlag met wimpel hijsen. De vlag mag buiten hangen van zonsopgang tot zonsondergang.