Gemeente Emmen


---

Persbericht: Vrijmarkt op Koninginnedag

Vrijmarkt op Koninginnedag

Dinsdag 30 april is het weer Koninginnedag. In het centrum van Emmen wordt dan de traditionele Vrijmarkt gehouden. Ook dit jaar is er weer een aantal spelregels van kracht. Er worden marktmeesters ingezet die er op toezien dat de spelregels ook worden nageleefd. De marktmeesters zorgen voor de afzetting van het Vrijmarktterrein.

Het Vrijmarktterrein is dit jaar weer in het centrum van Emmen op het Marktplein rondom de Grote Kerk, de Wilhelminastraat (westzijde) tot de ingang van het expeditiehof tegenover de Rabobank, de Noorderstraat, het Noorderplein, de Derksstraat, de Hoofdstraat vanaf de rotonde en de Stationsstraat tot aan de Nassaulaan. De Weiert blijft ook dit jaar grotendeels buiten het Vrijmarktterrein. Wel kan men terecht op het Mondriaanplein (m.u.v. de Traverseverbinding) en de CĂ©zannepassage.

Vrijmarktregels
De gemeentelijke bemoeienis met de Vrijmarkt beperkt zich tot handhaving van de openbare orde. Daarvoor is een aantal spelregels opgesteld en zijn er voorwaarden aan het bakken en braden verbonden. In de Vrijmarktregels is onder meer opgenomen dat in het voor de Vrijmarkt bestemde gebied op 30 april pas vanaf middernacht (0.00 uur) een plaats ingenomen mag worden. Dit mag dan zonder vergunning. Winkeliers en omwonenden mogen geen hinder ondervinden en vervoermiddelen zoals auto's en aanhangwagens moeten gebracht worden naar de parkeerplaatsen. Ook is er in opgenomen dat aanwijzingen van politie, brandweer en de marktmeesters opgevolgd moeten worden en dat bij het verlaten van de plaats deze schoon moet worden achtergelaten.

Plattegrondje
Bij de Centrale balie van het gemeentehuis en bij de VVV is een plattegrondje verkrijgbaar waarop het Vrijmarktterrein is aangegeven. Ook zijn hierop de spelregels aangegeven. Het Vrijmarktgebied en de spelregels worden ook gepubliceerd op de gemeentelijke informatiepagina in de ZuidOosthoeker.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen