Gemeente Lisse

Vlaghijsen op Koninginnedag

19 april 2002

Op 30 april a.s. om 09.00 uur hijst scoutinggroep Lisser Kaninefaten samen met het Oranjecomité de Nederlandse vlag op het plein voor het gemeentehuis.

Zoals ieder jaar wordt op Koninginnedag ´s morgens voor het gemeentehuis de vaderlandse driekleur gehesen. Muziekvereniging Da Capo speelt daarbij het Wilhelmus en verzorgt de muzikale omlijsting. Verder zullen leerlingen van de basisscholen het volkslied en enkele vaderlandse liedjes zingen. Dit gebeurt in aanwezigheid van het Oranjecomité en het gemeentebestuur. Burgemeester en wethouders roepen inwoners van de gemeente Lisse op zoveel mogelijk te vlaggen.

Verkeersmaatregelen
In verband met de door het bestuur van het Oranjecomité georganiseerde kinderspelen-volksfeesten worden tussen 08.00 en 18.00 uur verschillende verkeersmaatregelen genomen. Het plein voor het gemeentehuis wordt op Koninginnedag volledig afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid met behulp van verwijsborden. Het éénrichtingsverkeer op de Achterweg (gedeelte tussen de Heereweg en de Lindenlaan) wordt tijdelijk opgeheven en aan weerszijden wordt een stopverbod ingesteld. Daarnaast worden de Heereweg vanaf de Berkhoutlaan en de Grachtweg vanaf de Barbaar, beide richting ´t Vierkant, eveneens afgesloten voor het verkeer. Tenslotte worden de Bondstraat, de Hobahostraat en de Schoolstraat (tot de Haven) volledig voor het verkeer afgesloten. Dit alles heeft tot gevolg dat buslijn 50 op dinsdag 30 april tussen 8.00 en 18.00 uur omgeleid wordt via de Laan van Rijckevorsel.