Ingezonden persbericht


eBay veilt fameuze outfit Lara Croft

,,Een van de meest gewilde items in geschiedenis computergames"

Amsterdam, 29 april 2002 - Op de online handelsplaats eBay wordt vanaf morgen (dinsdag 30 april) de fameuze outfit van de wereldberoemde 'cyberbabe' Lara Croft geveild. De opbrengst gaat naar UNICEF, het kinderfonds van de Verenigde Naties.

,,Deze outfit is een van de meest gewilde items in de geschiedenis van de computergame. We hopen dat het een aanzienlijk bedrag zal opbrengen voor een zeer nobel doel", aldus Jeremy Heath-Smith, managing director van Core Design, de ontwerpers van Lara Croft.

De te veilen outfit is gedragen door Nell McAndrew, die van 1998 tot 1999 model stond voor Lara Croft. Dat de populaire cyberbabe nooit meer in dit pakje te zien zal zijn, maakt het helemaal een uniek collectors item. Vorige maand is de gloednieuwe Lara Croft-outfit namelijk al geshowd door de Nederlandse Jill de Jong, de opvolgster van McAndrew. De Jong werd onlangs uit honderden modellen gekozen tot de nieuwe Lara Croft.

Lara's opmerkelijke opmars begon in 1996 toen zij voor het eerst als een soort vrouwelijke Indiana Jones in het nieuw uitgebrachte spel Tomb Raider figureerde. Een jaar later waren er 2,3 miljoen cd-roms van verkocht en was Lara Croft door Time Magazine ondertussen opgenomen in de top 50 van invloedrijkste figuren in de computerwereld, naast Bill Gates en George Lucas.

Op eBay.nl zal ruimschoots aandacht aan deze unieke veiling worden besteed. Bezoekers die op dit collectors item willen bieden, worden via een banner 'doorgelinkt' naar de Engelse eBay-site (eBay.co.uk), waar de veiling plaatsvindt.

Over UNICEF
UNICEF (United Nations Children's Fund) is de wereldkampioen voor de rechten van het kind welke sinds lange tijd helpt door met locale organisaties te werken en regeringen te beïnvloeden. UNICEF is in 1946 opgericht en is werkzaam in 162 landen over de hele wereld, waar zij kinderen tot in het uiterste helpt te bereiken wat mogelijk is. Dit doen zij door te investeren in gezondheidszorg-opvoeding en kinderen in gevaarlijke omstandigheden te beschermen.

Over eBay®
Met meer dan 46 miljoen ingeschreven leden is eBay wereldleider in on-line handel. eBay stelt de community van gebruikers, zowel particulieren als professionelen, in staat om praktisch alles te verhandelen. In het jaar 2001 werd door de eBay-community wereldwijd voor meer dan 9 miljard dollar aan objecten gekocht en verkocht. eBay is een van de weinige e-commerce bedrijven dat winstgevend is en het bedrijf staat bekend om haar gezonde businessmodel waarbij leden onder andere een bijdrage betalen als een transactie geslaagd is.
eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam en telt momenteel 17 medewerkers. Kijk voor meer informatie op: www.ebay.nl.