---

Ministerie van Defensie



---

Koninginnedag Taptoes in Rotterdam en Den Haag

29-04-2002

Ter gelegenheid van Koninginnedag treden militaire muziekkorpsen dinsdag (30 april) op voor het stadhuis in Rotterdam en op het Binnenhof in Den Haag. In beide gevallen gaat het om een taptoe die in de avonduren begint. De toegang is gratis. Daarnaast worden er in het land verschillende andere activiteiten georganiseerd waar Defensie bij betrokken is.

De taptoe op het Binnenhof in Den Haag betekent het in ere herstellen van een oude traditie. Onder leiding van luitenant-kolonel G. Jansen verzorgt de Koninklijke Militaire Kapel van de Koninklijke Landmacht een uitvoering die om 20.00 uur begint. In Rotterdam komt de Marinierskapel om 21.30 uur in actie. Afgezien van de kapel valt op de Rotterdamse Coolsingel ook het strijkkwartet van de Marinierskapel te bewonderen.

Naast de activiteiten in Den Haag en Rotterdam worden er ook in het land tal van activiteiten georganiseerd. Zo is de bevolking van Breda dinsdag (30 april) vanaf 09.00 uur welkom bij de buitengewone vlaggenparade op de Koninklijke Militaire Academie. Na de inspectie van de aangetreden cadetten en het hijsen van de Nederlandse en de Bredase vlag, houden de Gouverneur van de KMA, generaal-majoor C. Hilderink, en de burgemeester van Breda, mr. C. Rutten ieder een toespraak. De plechtigheid eindigt om 10.30 uur. Ter afsluiting is er op de binnenplaats van het Kasteel een gezellig samenzijn met koffie, thee of frisdrank.