Ingezonden persbericht

Info Opleiders organiseert seminar over standaardcontent in Microsoft Office

Gezamenlijk project met partners MOUS en The Courseware Company

Leiden, 3 mei 2002 - Info Opleiders, specialist in IT-trainingen en e-learning projecten, organiseert in samenwerking met MOUS Nederland en The Courseware Company een seminar over het gebruik van standaardcontent en e-learning binnen organisaties. Tijdens het seminar, dat plaatsvindt op 27 mei, krijgen organisaties handvatten om na te denken over andere opleidingsvormen bij migraties naar nieuwe Windows- en Office-toepassingen. Info Opleiders biedt organisaties tijdens het seminar een totaalconcept voor trainingen bij grootschalige migratietrajecten. Distributeur The Courseware Company levert zowel Element-K-content (waaronder Office 2000 en XP in diverse talen) als MOUS Mediaplus-content. Daarbij verzorgt MOUS-specialist MOUS Nederland de wereldwijd erkende certificering.

Het seminar is speciaal samengesteld om HRM-, IT- en helpdeskmanagers kennis te laten maken met Element-K-content en MOUS Mediaplus. Via assessments kunnen deelnemers het gemak en de voordelen van deze vorm van leren zelf ervaren. Voor een optimale begeleiding is er tijdens het seminar een professionele trainer van Info Opleiders aanwezig.

"Medewerkers worden momenteel veelal niet of slechts kort opgeleid bij migraties naar nieuwere versies van Microsoft Windows en Office. Organisaties vinden de verschillen vaak te minimaal, de gebruikers daarentegen niet", zegt Yvonne Loef, commercieel directeur bij Info Opleiders. "Daarnaast brengt het verzorgen van een klassikaal trainingstraject veel werk met zich mee. Het opstellen van planningen, uitnodigen en het daadwerkelijk op niveau trainen van de gebruikers zijn elementen waar rekening mee gehouden moet worden. Dit weerhoudt organisaties er vaak van om een groot migratietraject te starten. Met dit seminar bieden we organisaties de mogelijkheid om na te denken over effectieve en efficiënte opleidingsvormen die goed inzetbaar zijn bij migraties."

Met Element-K-content kunnen gebruikers in hun eigen taal op de werkplek of in een e-learning-lokaal worden getraind, met of zonder audio-mogelijkheden. Deze aanpak garandeert medewerkers dat ze precies over het lesmateriaal beschikken dat ze op een zelfgekozen moment willen bestuderen. Daarbij is de blended learning-methode de meest effectieve en efficiënte aanpak. Deze methode biedt de inzet van e-learning-content en zo nodig de ondersteuning van een persoonlijke trainer.

Applicatiebeheerders en superusers hebben vaak meer kennis over en ervaring in Microsoft Office nodig voor de ondersteuning van gebruikers in hun werkproces. De inzet van MOUS Mediaplus via internet of intranet biedt dan een oplossing. Met MOUS Mediaplus content kunnen beheerders flexibel en in zeer korte tijd op individueel niveau worden opgeleid. Door de combinatie met pre-assessments kan een specifieke training worden afgesloten met een wereldwijd erkend certificaat (MOUS). Door deze aanpak wordt het kennis- en vaardigheidsniveau voor Windows en Office aanzienlijk verbeterd, zonder dat het de organisatie veel extra tijd en geld kost.

Info Opleiders b.v.
Info Opleiders b.v., onderdeel van de SolVus Resource Group, is een vooruitstrevende organisatie die sinds 1991 trainingen verzorgt voor standaard- en maatwerksoftware, voor zowel eindgebruikers als IT-professionals van (middel-)grote organisaties. Info Opleiders b.v. neemt, waar nodig, alle administratieve activiteiten voor haar rekening indien opdrachtgevers dit wensen. Vanwege de veranderende vraag van organisaties en de individualisering van hun medewerkers ontwikkelt, implementeert en adviseert Info Opleiders sinds 1998 (tailormade) content voor e-learningtrajecten. Inmiddels zijn meer dan twintig grote e-learningtrajecten succesvol gerealiseerd (waaronder applicatietrainingen, vaardigheidstrainingen en producttrainingen) bij diverse Ministeries, in de farmaceutische industrie, het uitzendwezen, het bankwezen, de petrochemische industrie en de advocatuur. www.info.opleiders.nl

Info Opleiders is sinds 2002 partner van The Courseware Company en MOUS Nederland.