Korps: Flevoland, plaats: Almere 3-05-2002 Politie Almere Haven lost steekpartij op Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

ALMERE De recherche van Almere Haven heeft vorige week donderdag met de aanhouding van een 30-jarige Almeerder het onderzoek naar een steekpartij af kunnen ronden. De week daarvoor werden al twee verdachten, 19 en 20 jaar uit Almere, aangehouden voor betrokkenheid. Zij zijn intussen weer heengezonden. De 30-jarige wordt aangeklaagd voor poging tot doodslag van een 21-jarige plaatsgenoot. De rechtbank heeft besloten dat hij in ieder geval nog de komende dertig dagen ingesloten blijft. Wat hem tot deze daad heeft gebracht, is nog niet helemaal duidelijk.

De 21-jarige Almeerder werd zaterdagnacht 6 april op de Marktgracht neergestoken. Hij bleek een ernstige steekwond in zijn borst te hebben en had veel bloed verloren. Hij is per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Het slachtoffer heeft ondertussen het ziekenhuis weer verlaten en maakt het naar omstandigheden goed.