Korps: Limburg-Noord, plaats: Veno 3-05-2002 Mediaberichten 03 mei 14.50 uur

LIMBURG-NOORD 15 dronken bestuurders

LIMBURG-NOORD - De politie Limburg-Noord heeft in de afgelopen week 15 automobilisten betrapt die met drank op achter het stuur zaten. De dronken bestuurders zijn betrapt bij controles in Venray, Roermond, America, Baexem, Tegelen, Horst, Blerick, Weert, Ospel, Horn, Gennep, Melderslo, Beegden en Grathem.

OSPEL DIJK - De meldkamer van de politie kreeg afgelopen zondag een telefoontje van een automobiliste die achter een personenauto aanreed, waarvan zij het vermoeden had dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. De vrouw reed vanaf Heibloem via Meijel, Ospel Dijk in de richting van Ospel. Zij hield de medewerker van het meldcentrum op de hoogte van de route, die op zijn beurt de agenten in de surveillancedienst in de goede richting leidde. Op de Onze Lieve Vrouwestraat in Ospel werd de 30-jarige dronken Poolse bestuurder staande gehouden en aan een ademtest onderworpen. De man bleek zoveel te hebben gedronken dat hij een rijverbod van 15 uur kreeg opgelegd. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de auto is in beslag genomen en staat nog steeds bij het politiebureau. Dit omdat de verdachte verklaarde de auto op proef mee te hebben, maar deze nog niet te hebben betaald. Ook kon de man zich niet herinneren waar in Nederland hij verblijft, terwijl hij geen adres of telefoonnummer bij zich had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij zal op 1 juli s morgens voor de rechter moeten verschijnen.

BLERICK - Een 40-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur reed in de nacht van woensdag op donderdag met zijn trekker zonder oplegger op de Amperestraat in Blerick van de weg. Hij raakte daarbij een aantal betonnen varkensruggen en ging via het fietspad de berm in. De agenten die terplaatse kwamen lieten de bestuurder blazen en constateerden daarbij dat de man onder invloed verkeerde. Hij ontkende te hebben gedronken, waarna de man werd aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Hij kreeg een rijverbod van 11 uur.

De overige bestuurders kregen rijverboden van 2 tot 24 uur.