Politie Rotterdam Rijnmond

Bijgewerkt: 03-05-02 10:48 Ochtenduitgave vrijdag 3 mei 2002 MAN NA STRAATROOF AANGEHOUDEN (3 mei 2002) In de nacht van donderdag op vrijdag werd omstreeks half drie een 41-jarige Rotterdammer aangehouden, nadat hij die nacht, samen met anderen, in de 2e Middellandstraat een 39-jarige Rotterdammer had geprobeerd te beroven. De politie stelde kort na de poging beroving met het slachtoffer een onderzoek in de omgeving in. Op het Kruisplein werd de 41-jarige Rotterdammer in het bezit van een mes en een gestolen portemonnee met pasjes aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.

SNELHEIDSCONTROLES (3 mei 2002) Donderdag werden er op diverse locaties snelheidscontroles gehouden. Op de Laan op Zuid werd er tussen half acht en tien uur 's ochtends gecontroleerd. 770 automobilisten werden gecontroleerd, 39 hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km/u. Van acht tot half tien 's ochtends werd er gecontroleerd op de 's Gravendijkwal. Van de 800 passerende automobilisten hielden 97 zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 78 km/u. Op de Tjalklaan passeerden 590 automobilisten de controlepost. Hier hielden 36 zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 73 km/u. Op de Statenweg werd er 's middags van een tot kwart over twee gecontroleerd. Van de 770 passerende automobilisten hielden 63 zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid 78 km/u.

POGING BEROVING - VROUW MET MESJE GESTOKEN (3 mei 2002) Donderdagavond omstreeks half zeven probeerde een man in de Lelienstraat een 69-jarige vrouw te beroven van haar tas. Het slachtoffer wilde juist haar woning binnengaan, toen de man probeerde de tas uit haar handen te rukken. Het slachtoffer verzette zich, waarna de man met een mesje diverse malen in haar hand stak. De vrouw begon te gillen waarop de man zonder tas vluchtte. De zoon van het slachtoffer ging nog achter de man aan maar verloor hem uit het oog. Naar aanleiding van het opgegeven signalement kon de gewaarschuwde politie wat later de man op de Asterlo aanhouden. De man, een 17-jarige Duitser werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het MCRZ Zuiderziekenhuis. Avonduitgave donderdag 2 mei 2002 SNELHEIDSCONTROLES (2 mei 2002) CAPELLE AAN DEN IJSSEL/ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield donderdagmorgen radarsnelheidscontroles op de Meeuwensingel in Capelle aan den IJssel en op de Molenlaan in Rotterdam. Tussen kwart over negen en half elf stond de snelheidsradar op de Meeuwensingel, waar van de 703 passerende automobilisten er 31 de maximum snelheid van 50 km/uur aan hun laars lapten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/uur. Op de Molenlaan werd tussen kwart voor elf en en kwart voor twaalf gecontroleerd. Hier hielden van de 712 passerende automobilisten er 51 het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogste score bedroeg hier 71 km/uur in plaats van de toegestane '50'.

OVERVAL TABAKSZAAK (2 mei 2002) Donderdagmiddag kort voor half twee werd door een gemaskerde en met een vuurwapen gewapende man een overval gepleegd op een tabakszaak in de Vierambachtsstraat. De overvaller sommeerde onder bedreiging van het vuurwapen de 55-jarige winkelierster de kassa te openen en hem het geld te overhandigen. Met een buit van zo'n 600 euro rende de overvaller de Gerrit van der Lindestraat in.

'IK ZET DE AUTO WEL EVEN GOED...' (2 mei 2002) VLAARDINGEN - Donderdagmiddag kort na twee uur belandde een 12-jarig meisje uit Vlaardingen in de auto van haar moeder in de Vossiusstraat in de tuin van de buurman en kwam daar tegen een boom tot stilstand. Het meisje liep op verzoek van haar moeder naar de auto om er een pak melk uit te pakken, vond dat moeder de auto niet zo goed geparkeerd had en besloot dat even beter te doen. Maar in plaats van na het starten van de auto (met automatische versnelling) het rempedaal in te trappen, gaf ze een dot gas. De behoorlijk vernielde auto moest uit de tuin van de buurman worden getakeld en worden afgevoerd naar een schadeherstelbedrijf.

Namiddaguitgave donderdag 2 mei 2002

JUWELIERS ECHTPAAR OVERVALLEN (2 mei 2002) Donderdagochtend omstreeks half elf werd een juwelier in zijn zaak op de Nieuwe Binnenweg overvallen door twee ongeveer achttienjarige knapen, beiden met een vuurwapen. Terwijl de 34-jarige eigenaar de jongens te woord stond, sprong één van hen plotseling over de toonbank en bedreigde hem met een vuurwapen. Onder bedreiging moesten de eigenaar en zijn eveneens aanwezige 25-jarige echtgenote naar een ruimte achterin de zaak lopen. Vervolgens sloegen de jongens enkele vitrines kapot en namen daaruit diverse sieraden. Toen de jeugdige overvallers met hun buit de juwelierszaak wilden verlaten werd de juweliersvrouw gesommeerd de winkeldeur te openen. Daarbij werd de vrouw met het vuurwapen op haar hoofd geslagen en moest ter plaatse door GGD-personeel aan haar verwondingen worden behandeld. De overvallers renden vervolgens weg in de richting van de Rochussenstraat.

GEWELDSTEAM FEIJENOORD-RIDDERSTER LOST MET AANHOUDING 10 VERDACHTEN 13 STRAATROVEN OP (2 mei 2002) Het Geweldsteam van het district Feijenoord-Ridderster loste met de aanhouding van tien over het algemeen jeugdige verdachten, in leeftijd variërend van dertien tot negentien jaar, in totaal dertien door hen gepleegde straatroven op. De straatroven werden vanaf medio februari tot begin april van dit jaar door hen in wisselende samenstellingen gepleegd in Rotterdam-Zuid. Slachtoffers bleken voornamelijk leeftijdsgenoten, die werden beroofd van onder meer hun handtelefoon, geld en audio-apparatuur. De buit werd door de jeugdige verdachten, van wie er nog vijf in bewaring zitten, gedeeld voor eigen gebruik of verkocht. Woensdag werd door het Geweldsteam nog een zestienjarige Rotterdamse knaap aangehouden, verdacht van bedreiging en openlijke geweldpleging. Hij bedreigde met name jongeren die volgens hem informatie hadden doorgespeeld naar rechercheurs van het Geweldsteam. Naast een repressieve aanpak onderneemt het Geweldsteam ook preventieve activiteiten. De komende tijd zal er bijvoorbeeld intensief worden gesurveilleerd in de omgeving van de Vuurplaat en worden er flyers uitgedeeld aan jongeren.

STEEKPARTIJ IN PENITENTIAIRE INRICHTING (2 mei 2002) KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Donderdag kort voor het middaguur werd in de Penitentiaire Inrichting De IJssel een 27-jarige gedetineerde met een mes door een 34-jarige medegedetineerde gestoken. Een en ander gebeurde in een cel en verplaatste zich vervolgens naar de cellengang. Personeel van de Penitentiaire Inrichting scheidde direct de beide gedetineerden. Het 27-jarige slachtoffer werd voor behandeling aan oppervlakkige snijwonden naar het Dijkzigtziekenhuis in Rotterdam vervoerd. Na behandeling werd hij overgebracht naar het Penitentiair Ziekenhuis van de gevangenis Scheveningen. (Persofficier van Justitie).

SNELHEIDSCONTROLES (2 mei 2002) CAPELLE AAN DEN IJSSEL/ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield donderdagmorgen radarsnelheidscontroles op de Meeuwensingel in Capelle aan den IJssel en op de Molenlaan in Rotterdam. Tussen kwart over negen en half elf stond de snelheidsradar op de Meeuwensingel, waar van de 703 passerende automobilisten er 31 de maximum snelheid van 50 km/uur aan hun laars lapten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/uur. Op de Molenlaan werd tussen kwart voor elf en en kwart voor twaalf gecontroleerd. Hier hielden van de 712 passerende automobilisten er 51 het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogste score bedroeg hier 71 km/uur in plaats van de toegestane '50'.