Trimbos Instituut

Nieuwsflits

Www.Trimbos.nl is toe aan vernieuwing

Het Trimbos-instituut wil via zijn website www.trimbos.nl het aanbod van goede en betrouwbare informatie over ggz en verslavingszorg aanzienlijk uitbreiden. Via deze website moeten geïnteresseerden (beleid, praktijk, publiek) naast informatie over de activiteiten van het Trimbos-instituut, toegang kunnen krijgen tot informatie over psychische stoornissen, geestelijke gezondheidszorg, alcohol en drugs, verslavingszorg en maatschappelijke opvang. De afgelopen maanden is onderzocht hoe dit doel bereikt kan worden. Hiervoor zijn naast eigen medewerkers ook (potentiële) gebruikers geraadpleegd. Het heeft ertoe geleid dat de komende maanden de huidige website geheel wordt vernieuwd; wel blijft deze intussen gewoon toegankelijk voor gebruikers.
Op de vernieuwde website, die eind 2002 klaar moet zijn, komt de nadruk te liggen op het toegankelijk en vindbaar presenteren van kennis en producten die nu al bij of via het Trimbos-instituut beschikbaar zijn. De vernieuwde site zal bestaan uit hoofdrubrieken met informatie over drugs en verslaving, informatie over psychische stoornissen en beleidsinformatie over ggz, verslavingszorg en maatschappelijke opvang. De site moet informatie gaan geven over projecten en contactpersonen en biedt toegang tot de uitgavencatalogus van het Trimbos-instituut, met de mogelijkheid voor bestellingen en/of downloaden van publicaties. De binnen het instituut verzamelde informatie zal zo worden aangeboden dat deze ook door andere organisaties kan worden overgenomen op hun website. Omgekeerd zal waar mogelijk, door middel van doorlinken, worden samengewerkt met andere aanbieders van betrouwbare informatie over de ggz en verslavingszorg. In 2003 wordt nader bekeken hoe internet kan worden ingezet om de communicatie met en tussen verschillende doelgroepen te verbeteren. De komende maanden wordt er binnen het Trimbos-instituut gewerkt aan de technische en inhoudelijke uitvoering van de website. Daarbij is het belangrijk om testversies te bespreken met mensen die de site www.trimbos.nl raadplegen. Geïnteresseerden kunnen hierover contact opnemen met Liesbeth Meijnckens, coördinator Internet (030) 297 11 00.
* Liesbeth Meijnckens lmeijnckens@trimbos.nl
Het Trimbos-instituut is een onafhankelijk landelijk kennisinstituut voor de GGZ en verslavingszorg met als doel de geestelijke gezondheid van mensen te bevorderen.
Nieuwsflitsen voorziet mensen die betrokken zijn bij de GGZ en verslavingszorg kort en bondig van informatie over activiteiten, diensten, producten en resultaten van het Trimbos-instituut. Nieuwsflitsen mag vrijelijk worden gekopieerd en verspreid.

Redactie
Henk Maurits (030) 297 11 38
hmaurits@trimbos.nl
Henk Verburg (030) 297 11 00
hverburg@trimbos.nl

Opmaak
Heidie Wisselo

Adreswijzigingen
Peter Stark,
pstark@trimbos.nl

Belangrijke telefoonnummers

Bestellingen 030 297 11 80
Helpdesk Preventie (LSP/LOP) 030 297 11 51
Drugs Infolijn 0900-1995
Chinese gokhulp infolijn 030 297 11 33

Trimbos-instituut
Netherlands Institute of Mental Health and Addiction Da Costakade 45
Postbus 725 3500 AS Utrecht
Telefoon (030) 297 11 00
Fax (030) 297 11 11

Homepage

Copyright © 2002 Trimbos-instituut All rights reserved.