Nieuwsbericht d.d. vrijdag 03 mei 2002

NOORD-KENNEMERLAND

Jongens aangehouden na het stelen van auto emblemen Alkmaar, vrijdag 3 mei 2002. Afgelopen woensdag werden vier jongens van 14 en 15 jaar en afkomstig uit Alkmaar, aangehouden op de Drechterwaard. Getuigen hadden gezien dat twee van hen merkemblemen van auto wegnamen. Nadat alle verdachten waren overgebracht naar het politiebureau werden bij twee van de jongens van dergelijke emblemen aangetroffen. Zij bekende zich schuldig te hebben gemaakt aan de diefstal. Het vermoeden bestaat dat zij zich al langere tijd schuldig maken aan het stelen van auto-emblemen. De politie verzoek eigenaren van auto waarvan het merkembleem is verdwenen, aangifte te doen. De jongens zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Winkeldief dreigt met mes
Alkmaar, donderdag 2 mei 2002. Donderdagavond werd een 32-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden in een winkel aan de Winkelwaard. De man had zich schuldig gemaakt aan diefstal. Nadat hij de winkel had verlaten met niet betaalde spullen, werd hij door medewerkers van het bedrijf aangesproken en vervolgens aangehouden. Vervolgens werd hij door deze medewerkers aangehouden. De verdachte werd hierop agressief. Plotseling pakte hij een mes uit zijn kleding en maakte daarmee stekende bewegingen naar het personeel. Deze wisten hem, samen met behulp van een aantal omstanders, te overmeesteren waarna de man kon worden overgedragen aan de politie. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Man beroofd van geld en sieraden
Alkmaar, donderdag 2 mei 2002. Donderdagavond omstreeks 23.15 uur werd een 30-jarige Alkmaarder beroofd van zijn geld en sieraden. Dit gebeurde op de Breedstraat. Het slachtoffer reed daar op zijn fiets. Toen hij een daar lopende man voorbij reed voelde hij een harde slag op zijn hoofd. Vermoedelijk is het slachtoffer hierdoor buiten kennis geraakt. Toen hij weer bij kwam lag zijn portemonnee naast hem. Het geld was verdwenen. Ook miste hij een oorbel en een bankpas. Eventuele getuigen van de overval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844.

Man aangehouden in gestolen auto
Alkmaar, vrijdag 3 mei 2002. Vannacht werd een 29-jarige Alkmaarder aangehouden op de Westerweg. Kort daarvoor waren de bewoners van een woning aan deze weg wakker geworden van vreemde geluiden. Het bleek dat er was ingebroken. De bewoners zagen twee mannen bij het huis weg rennen. Er bleek een portemonnee met wat kleingeld en een aantal passen te zijn verdwenen. De ter plaatse gekomen politie stelde een onderzoek in. Tijdens dit onderzoek werd een auto aangetroffen die gestolen bleek te zijn. Na even gepost te hebben verscheen de verdachte die in de auto stapte en weg wilde rijden. De politie heeft de man vervolgens aangehouden. Het is nog niet duidelijk of deze verdachte ook de inbraak in de woning heeft gepleegd. Het onderzoek naar een eventuele tweede verdachte bleef zonder resultaat.

Kratten bier gestolen
Alkmaar, vrijdag 3 mei 2002. Vannacht hebben onbekenden een aantal kratten bier weggenomen vanuit een tuin achter een woning aan de Boezemsingel. De bewoner ontdekte dat vanmorgen acht van de tien kratten die daar hadden gestaan waren verdwenen. De twee achtergebleven kratten waren gevuld met lege flesjes. De andere kratten waren gevuld met volle flessen.

button: naar top van deze pagina

NOORDKOP

Fietser gewond na aanrijding
Den Helder, donderdag 2 mei 2002. Donderdagavond omstreeks 21.05 uur raakte een 30-jarige man uit Den Oever gewond bij een aanrijding. De man reed met zijn fiets over de Nijverheidsweg. Op de kruising met de Schootenweg verleende hij geen voorrang aan de bestuurder van een personenauto. Hierdoor ontstond een aanrijding tussen beide voertuigen. De fietser kwam ten val en is met letsel aan hoofd, nek en schouder overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder.

Man mishandeld
Den Helder, vrijdag 3 mei 2002. Vannacht, omstreeks 01.00 uur, werd een 33-jarige man uit Den Helder mishandeld op de Marsdiepstraat. Het slachtoffer liep in deze straat toen hij werd aangesproken door een negroïde man. Deze wilde geld van het slachtoffer hebben. Toen deze daar niet op in ging werd hij met een bierfles op het hoofd geslagen. Hierdoor bekwam het slachtoffer een bloedende hoofdwond. Hij is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij aan zijn verwondingen werd geholpen. Een onderzoek naar de dader bleef zonder resultaat.

Onderstel naaimachine gestolen
Den Burg, vrijdag 3 mei 2002. Vannacht heeft een onbekende een onderstel van een naaimachine gestolen vanaf de Burgwal. Het onderstel werd door een winkelier gebruikt voor de uitstalling van materiaal. In verband met het gewicht had hij het apparaat gisteravond buiten laten staan. Voor de dief bleek het gewicht kennelijk geen probleem.

Stalker aangehouden
Den Helder, vrijdag 3 mei 2002.
Afgelopen woensdag heeft de politie een 65-jarige man uit Den Helder aangehouden als verdacht van stalking c.q. belaging. De man heeft onlangs een gevangenisstraf van zes maanden voor dit feit uitgezeten. Hij was nu een maand vrij maar ging uit een soort obsessie verder met het lastig vallen van zijn vier slachtoffers uit Den Helder. Hij deed dit voornamelijk in woord en gebaar. De verdachte is vanmorgen geleid voor de officier van justitie in Alkmaar en in bewaring gesteld.

Dierenkwelling
Den Helder, vrijdag 3 mei 2002.
Vanmorgen deed een vrouw in de Lingestraat een lugubere ontdekking. De poes van de buurvrouw, die vaak in een mandje voor haar deur ligt, was door onbekend gebleven dader(s) gestoken met een scherp voorwerp. Dit moet tussen dinsdag 30 april en vrijdag 3 mei zijn gebeurd. Het beest had verscheidene steekwonden in de flank. Een dierenarts bevestigde dit. Het dier was zo verzwakt dat hij deze moest laten inslapen. De buurvrouw gaat nog aangifte doen bij de politie, waarna een onderzoek zal worden ingesteld.

button: naar top van deze pagina

WESTFRIESLAND

Man overleden na val in woning
Grootebroek, 2 mei 2002. Omstreeks 17.30 is een 72-jarige man uit Grootebroek gewond geraakt toen hij van een trap viel. De man bevond zich op een keukentrap op de 1e verdieping van zijn woning. Hij is vermoedelijk van de trap gevallen doordat hij onwel geworden was. Door de val liep hij ernstig hersenletsel op. De traumahelikopter was ter plaatse, zodat een chirurg het slachtoffer kon stabiliseren. Omdat de gewonde horizontaal vervoerd moest worden heeft de brandweer een hoogwerker ingezet om hem van de verdieping naar de ambulance te vervoeren. Onder politiebegeleiding is de zwaargewonde man naar het MCA in Alkmaar gebracht. In de loop van de avond is hij daar aan zijn verwonding is overleden.

Inbraakwoning
Opperdoes, donderdag 2 mei 2002. Op donderdag werd tussen 11.30 en 19.15 uur ingebroken in een woning aan de Gouw te Opperdoes. De daders kwamen het pand binnen door een raam aan de achterzijde van het pand in te tikken. Uit de woning werden sieraden, geld en Playstation-spelletjes ontvreemd.

Alcoholcontrole

- Medemblik, donderdag 2 mei 2002. Op donderdagavond omstreeks 21.25 uur werd een 51-jarige Medemblikker in een personenauto gecontroleerd op de Almereweg in zijn woonplaats. Hij blies 615 ug/l. Dat is bijna drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
- Zwaagdijk, vrijdag 3 mei 2002. Op vrijdagmorgen omstreeks 01.20 uur werd op de Markerwaardweg te Zwaagdijk een 56-jarige man uit Hoorn in een personenauto gecontroleerd. Hij blies 450 ug/l. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal.

Inbraak in café
Hoorn, vrijdag 3 mei 2002. Op vrijdagmorgen werd tussen 02.00 en 07.30 uur ingebroken in een café aan de Dubbele Buurt te Hoorn. De daders kwamen binnen door een raam op de eerste verdieping, aan de voorzijde van het pand, te forceren. Het raam kon worden bereikt via een bouwsteiger. In het café werden twee gokkasten opengebroken en werd het geld eruit gehaald. Ook werd geld uit een geldlade weggenomen.

button: naar top van deze pagina