Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-05-2002
Persberichten district Sittard (HP 10.30 uur) Vrijdag 3 mei 2002

Geleen, gewonden bij verkeersongeval:
Drie inwoners van Sittard zijn vrijdagmorgen 3 mei 2002 bij een verkeersongeval op de Rijksweg Noord te Geleen gewond geraakt. De auto waarin het drietal mannen zat ( twee 20 jarigen en een 21 jarige) reed omstreeks 04.30 uur met hoge snelheid over de Rijksweg in de richting van Sittard. Ter hoogte van een wegversmalling bij de Pastoor Vonckenstraat raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en schoof daarbij naar het linkerweggedeelte. Vervolgens over het linker trottoir waarna enkele boompjes en een haag werden geramd. De auto draaide nog eens om zijn as waarna deze tegen een fikse boom tot stilstand kwam. Alle drie de inzittenden raakten gewond. Zij werden allen in het ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen maar behoefden niet opgenomen te worden. Van de bestuurder werd door een politiearts een bloedproef genomen in verband met de verdenking van het rijden onder invloed. De auto is geheel beschadigd. Deze moest door een bergingsbedrijf worden weggesleept.
De brandweer van Geleen assisteerde ter plaatse. Zij zorgden voor verlichting en afzetting. Als laatste zorgden zij dat het wegdek gereinigd werd welke verontreinigd was door restanten olie en koelvloeistof uit de auto.
De politie maakt tegen de 20 jarige bestuurder proces-verbaal op.

Munstergeleen, inbrekers overlopen:
Donderdagavond 2 mei 2002 heeft een bewoonster twee inbrekers in haar woning aan de Lichtenberg in Munstergeleen overlopen. Zij kwam omstreeks 22.00 uur thuis en bemerkte dat een deur aan de achterzijde van haar woning openstond. Deze deur had zij bij het verlaten van haar woning gesloten. Toen de bewoonster daarop haar buren riep en deze ook te hulp kwamen zagen zij dat uit de voordeur van de woning twee mannen naar buiten renden die overhaast in de richting van de sportvelden verdwenen. Een uitgebreid onderzoek van de politie leverde geen resultaat meer op. Uit de woning bleken diverse juwelen te zijn ontvreemd. De achterdeur van de woning bleek met een breekvoorwerp te zijn geforceerd. De politie stelt een verder onderzoek in.

Sittard, snelheidscontroles:
Op donderdag 2 mei 2002 hebben in Sittard tussen 13.50 en 15.30 uur op de Wehrerweg en de Nusterweg snelheidscontroles plaatsgevonden. Op de Wehrerweg werd de snelheid gemeten van 1008 motorvoertuigen waarvan 97 bestuurders zich niet hielden aan de maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km per uur. Op de Nusterweg werd de snelheid gemeten van 470 motorvoertuigen waarvan 105 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. Hier bleek de hoogste snelheid 105 km per uur te zijn. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Sittard, winkeldief aangehouden:
Een 36 jarige inwoner van Sittard is donderdagmiddag 2 mei 2002 door personeel van een supermarkt gevestigd aan de Walstraat te Sittard op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. De winkeldief nam in de supermarkt twee pakken kaas en acht saucijzenbroodjes met een winkelwaarde van ruim 9 euro weg die hij onder zijn kleding verstopte. Dit werd echter gezien door het winkelpersoneel. Toen aan de kassa niets afgerekend werd greep het personeel in. Bij het verlaten van de winkel werd de inwoner van Sittard ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. In het kader van afhandeling snelrecht is tegen de inwoner van Sittard proces-verbaal opgemaakt.