Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-05-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.50 uur) Vrijdag 3 mei 2002

Maastricht, alcoholcontroles:
Donderdag 2 mei 2002 hebben op de Rijksweg te Maastricht en op de Avenue Ceramique alcoholcontroles plaatsgevonden. Deze vonden plaats tussen 19.15 en 22.00 uur. In het totaal werden 212 bestuurders onderworpen aan een alcoholblaastest. Twee bestuurders bleken alcohol gedronken te hebben en werden voor het afeggen van een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. In beide gevallen gaf de uitslag van de ademanalyse geen of een promillage aan welke minder was dan het wettelijk maximum. Er werden derhalve geen processen-verbaal opgemaakt.

Maastricht, bestuurder onder invloed verzet zich tegen politie: Een 35 jarige inwoner van Landgraaf is donderdagavond 2 mei 2002 door de politie aangehouden nadat bleek dat hij nog een openstaand vonnis had te betalen. Ook bleek hij onder invloed zijn auto te hebben bestuurd. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. De politie ging donderdagavond omstreeks 21.20 uur tot controle van een automobilist over op het Recessenplein te Maastricht omdat hij met hoge snelheid over de Malbergsingel te Maastricht gereden had. Bij de controle bleek dat er tegen de bestuurder nog een openstaand vonnis was ten bedrage van 102,10 euro. Omdat de bestuurder niet voldoende geld bij zich had werd hij aangehouden. Ook bleek hij naar het gebruik van alcohol te ruiken. Nadat de verdachte te horen kreeg dat hij mee moest naar het politiebureau verzette hij zich tegen zijn aanhouding. De bestuurder kreeg met veel moeite de handboeien aangelegd waarna hij overgebracht kon worden naar het politiebureau. Daar werd de openstaande geldboete betaald. Zijn ademanalyse wees een alcoholpromillage aan tussen 1.3 en 1.4 promille. Tegen de inwoner werd proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed en het plegen van verzet bij zijn aanhouding. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd. Na verhoor kon hij in de loop van middernacht huiswaarts.

Maastricht, woninginbraak:
Donderdag 2 mei 2002 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Statensingel te Maastricht. De inbreker verschafte zich de toegang tot de woning na een ruit op de twee etage, die hij kon bereiken via een brandtrap, in te slaan. Uit de woning werden enkele tientallen euros, kleding, een tas en enkele videobanden ontvreemd. De bewoner heeft van de diefstal aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Maastricht, vechtersbaasje aangehouden:
Een 14 jarige inwoner van Maastricht is donderdagmiddag 2 mei 2002 door de politie aangehouden nadat hij op de Maastrichter Brugstraat te Maastricht een jeugdige Maastrichtenaar mishandelde. De verdachte, deeluitmakend van een groep jeugdigen, daagde op de Maastrichter Brugstraat een andere groep jeugdigen uit waarbij ook scheldwoorden werden gebruikt. De beledigde groep gaf geen reactie waarop de verdachte behoorlijk te keer ging. Hij schopte, sloeg en duwde waarbij hij een van de slachtoffers, een 16 jarige inwoner van Schimmert, onder andere een elleboogstoot uitdeelde. Deze liep daardoor een gezwollen en kapotte lip op. De door omstanders gewaarschuwde politie kon bij een onderzoek in de omgeving het vechtersbaasje opsporen op het Vrijthof te Maastricht. Hij werd aan het politiebureau ingesloten waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt.