Ingezonden persbericht

73d888.jpg

PERSBERICHT

---
Aditel legt uitstekende financiële resultaten voor ondanks verzwakte markt

30% groei inspireert de internationale expansie

3 mei, 2002 Brussel Aditel bekend voor zijn E-business integratie oplossingen en leverancier van JCommerce maakte vandaag de financiële resultaten bekend voor het jaar 2001. Hierdoor krijgt de marktwaarde van het bedrijf meteen een krachtige opstoot. De algemene malaise in de ICT in acht genomen, bewijzen de uitstekende cijfers niet alleen het vertrouwen in Aditel s technologie maar vormen zij ook een drijfveer voor de verdere internationale expansie van het Gentse bedrijf, dat onlangs nog een kantoor opende in Nederland.

Onze financiële targets zijn ruimschoots bereikt, commentarieert Filip Vranckx, CEO van Aditel. We hebben een fantastisch jaar achter de rug terwijl de context toch moeilijk was. Ik ben er van overtuigd dat onze goede resultaten een weerspiegeling zijn van onze know-how inzake web connectiviteit en integratie, waardoor we strategische en hoogtechnologische oplossingen kunnen bouwen voor onze klanten. Vranckx vervolgt dat de resultaten zijn verwachtingen overtroffen rekening houdende met het harde economische klimaat van het voorbije jaar.

Verder vermeldt Vranckx dat Aditel een omzet heeft geboekt ter waarde van EUR 3.1 miljoen. Een mooie groei van 30 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Telt men daar nog eens de abonnementvergoedingen bij voor Aditel s onderhoudscontracten volgens het ASP model, dan zou de totale omzet voor het jaar 2001 de EUR 4 miljoen overstijgen.

20 procent van de omzet bestaat uit terugkerende inkomens en is vooral gebaseerd op de toegevoegde waarde die Aditel zijn klanten biedt. Ondanks de globale neerwaartse trend van diensten in de industrie, heeft Aditel s OpCo (Operational Company) Strategie zichzelf bewezen. We zijn in 1995 gestart vanuit een strategie die voornamelijk gericht was op de ontwikkeling van onze producten. Vandaag willen we onze klanten duidelijk ook meer operationele diensten aanbieden zoals ons ASP portaal voor E-business www.JCommerce.Net die bedrijven toelaat informatiestromen via het Internet te gaan automatiseren en integreren en onze E-marketplaces zoals www.JCommerceRetail.com voor de Retail industrie en www.JCommerceDIY.com voor de Doe-het-Zelf industrie.

"Aditel heeft ondertussen een naam gemaakt als leverancier van toonaangevende E-business en E-marketplace oplossingen en diensten doorheen Europa," observeert Filip Vranckx. Inderdaad, het aantal abonnementen op JCommerceRetail.com groeide het afgelopen jaar enorm van 100 tot 350 tijdens de eerste drie kwartalen en oversteeg de 400 tegen het jaareinde. Ook JCommerceRetail.nl scoorde goed met 25 nieuwe klanten enkele weken na de oprichting.

CEO Filip Vranckx omschrijft de omzetgroei als sterk . Het bedrijf maakt zich momenteel klaar voor de volgende generatie van zijn JCommerce E-business platform. De officiële voorstelling is gepland op 13 Juni te Gent, België. Een grootse happening waarvoor nu reeds de inschrijvingen in grote getale binnen lopen. Met JCommerce kunnen bedrijven op een efficiënte manier hun informatiestromen gaan beheren en kunnen zij hun eigen systemen linken met de back-end systemen van hun klanten, leveranciers en zakenpartners.

Verder lanceerde Aditel net nog zijn E-invoice oplossing, die zowel grote als kleine bedrijven toelaat om hun facturatie via het Internet te laten gebeuren, waardoor de kans op inputfouten wordt geminimaliseerd. Door de kracht van het internet ten volle te gebruiken, slaagt Aditel er in facturatiegegevens tussen verschillende handelspartners electronisch uit te wisselen en deze data rechtstreeks en on the fly te integreren in de back-end systemen van de betrokken bedrijven.

"We blijven optimistisch om een omzetgroei te bereiken die de gemiddelde groei in onze industrie overstijgt door het comprehensieve en vooral ook innoverende karakter van onze oplossingen". Filip Vranckx kijkt tevreden naar de toekomst: Wij verwachten dat 2002 nog een veeleisend jaar wordt. Door het behoud van onze technologische voorsprong en de verdere internationalisering van ons bedrijf, verwachten we opnieuw een groei van 30 procent eind 2002. Het internationale netwerk dat we opgezet hebben en de recente opening van ons kantoor in Nederland en weldra in de UK, zullen onze sales capaciteit nog verhogen en ons leiderschap inzake E-business integratie verder versterken. Het beste moet nog komen! Watch us!

73da62.jpg

Meer informatie over Aditel en JCommerce kan u vinden op www.aditel.be.


---
Over Aditel
Aditel ontwikkelt en installeert E-business integratie oplossingen om informatiestromen binnen en tussen bedrijven te automatiseren en om de interactie en integratie van kopers, leveranciers en business partners te ondersteunen. JCommerce B2B Servers Aditel s E-business integratie platform is volledig op industriestandaarden (XML/Java) gebaseerd en laat bedrijven toe om informatie uit te wisselen en te integreren onafhankelijk van netwerk, platform, applicatie of bestandsformaat.

Aditel is opgericht in 1995 en heeft meer dan 500 klanten , waaronder Agfa-Gevaert, Associated Weavers, Delhaize, Electrabel, Pioneer, Recticel, Pinguin, Seagram en Vandemoortele. Aditel heeft haar hoofdkwartier in Gent, België. Via een wereldwijd netwerk van distributeurs biedt Aditel haar producten en diensten ook aan in Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, en de Verenigde Staten.


---
Contact
Voor meer informatie kunt U contact opnemen met

Aditel
Anja Vanooteghem
Public Relations Manager
Telefoon: +31 23 549 9003
Fax +31 23 549 9105
E-mail: pr@aditel.be
http://www.aditel.be

Aditel
Michaël Custers
Marketing & Communications Manager
Telefoon +32 477 29 92 91
Fax +32 9 233 98 50
E-mail: pr@aditel.be
http://www.aditel.be