Provincie Drenthe

Onderzoek naar vegetatie

Assen, 3 mei 2002
Persberichtnummer 02-046



In de maanden mei tot september 2002 inventariseren onderzoekers van de provincie Drenthe de vegetatie in een twaalftal gebieden in Drenthe. Om deze inventarisatie uit te voeren zullen zij incidenteel ook land van particulieren moeten betreden. Zij hebben daarvoor wettelijke toestemming. De onderzoekers van de provincie kunnen zich uiteraard legitimeren en zullen in het betreden van de gebieden met uiterste voorzichtigheid te werk gaan. De te inventariseren gebieden liggen onder meer in de omgeving van Borger, Exloo, Beilen, Vledder, Wapserlanden, Diever, Westerbork, Schipsloot, Darp, Ruinen, Nijenveen, Ruinerwold, Koekange, Zuidwolde, Coevorden en Schoonebeek.

Doel van het onderzoek is het actualiseren van gegevens over de vegetatie die voorkomt in kleine natuurlijke elementen langs waterlopen en perceelsscheidingen, in wegbermen en in houtwallen. In het kader van de herziening van het Provinciaal Omgevingsplan (POP) Drenthe in 2003 dient er dit jaar een actualisatie van bestaande natuurinformatie binnen de provincie plaats te vinden.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl