Korps: Friesland, plaats: Friesland 3-05-2002
Politieberichten 3/5 tot 20.30 uur

Leeuwarden: aanrijding met gewonde
Vrijdagmiddag omstreeks 14.15 uur kwam een personenauto en een fietsster met elkaar in aanrijding op de Harlingerstraatweg. De fietsster, een 54-jarige vrouw uit Leeuwarden, kwam met haar fiets tussen geparkeerde autos vandaan en wilde oversteken. De autobestuurder, een 26-jarige vrouw eveneens uit Leeuwarden, zag haar niet en een aanrijding was het gevolg. De fietsster is met nekletsel overgebracht naar het MCL-Zuid

Bolsward: inbraken in woningen
In de nacht van woensdag op donderdag is in drie woningen in Bolsward ingebroken door het slot van de achterdeur open te forceren. Een 43-jarige bewoonster van de Marienpoort deed aangifte. Zij vermist niets. Een 70-jarige bewoonster van de Brunostraat deed ook aangifte. Het is nog niet bekend of hier iets gestolen is. Zie voor de derde inbraak de vorige editie van de politieberichten.

Leeuwarden: inbraak woning
Vrijdag, omstreeks 11.00 uur werd hoorden getuigen geluiden bij een woning aan de Oldegalileen waar niemand thuis zou zijn. Toen de politie ter plaatse kwam meldden de getuige dat de inbreker juist was weggelopen. Met de getuigen werd de omgeving afgezocht. De verdachte werd niet meer aangetroffen.
Het bleek om een poging tot inbraak woning te gaan. Er was getracht de achterdeur en het uitzetraam open te breken. Toen dit niet lukte heeft hij het raam ter hoogte van de beide raamboompjes ingeslagen. Daarna is de inbreker overlopen door de aangeefster. Ze zag hem de tuin uit lopen.
Het betrof een blanke man van 25 tot 30 jaar 180 185 meter lang, kort blond haar, bruin lederen jas over de heup, tatoeages op de handen. Hij was gekleed in een blauwe trainingsbroek en sportschoenen.

Leeuwarden: inbraak woning
Donderdagavond, omstreeks 20.45 uur, hoorde de 18-jarige bewoonster van een woning aan de Sleedoornstraat gestommel in haar huiskamer. Ze lag al op bed. Ze ging uit bed, naar de woonkamer en zag daar een man. Ze sprak de man aan en vroeg wat hij in haar woning deed. Hierop vluchtte de man weg. De vrouw deed aangifte. Ze vermist niets. De man was de woning binnen gekomen door het slot te bewerken.

Leeuwarden: inbraak woning
Vrijdagochtend omstreeks 00.05 uur wordt een ruit ingeslagen van een bestelauto op de Sweelinckstraat. De auto staat vlak bij de woning van de eigenaar, de 29-jarige aangever. Deze man wordt wakker van het glasgerinkel en gaat naar buiten. Hij ziet dat de verdachte goederen uit zijn bestelauto pakt door het ingeslagen achterruit. De verdachte vlucht na betrapping met zijn fiets weg, achtervolgd door de aangever. De verdachte gooit zijn fiets naar de aangever die komt te vallen. Hierdoor lukt het de verdachte om te ontsnappen. Enkele minuten later komt de verdachte terug, vermoedelijk om zijn fiets op te halen. Vier buurtgenoten zien dit en achtervolgen de verdachte. Inmiddels enkele politie-eenheden ter plaatse, die de door de buurt achtervolgde verdachte kunnen aanhouden. Het bleek om een 30-jarige man uit Leeuwarden te gaan. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: diefstal met bedreiging
Donderdagavond, omstreeks 23:00 uur komt een vrouw bij een woning aan de Warmoezenierstraat , bewoond door een 65-jarige man. Ze vertelt achtervolgd te worden. Even later wordt een raam ingegooid met een stoeptegel. Vervolgens komen er twee mannen in de woning, die naar boven gaan. De aangever/bewoner wordt onder bedreiging van messen mee naar beneden genomen en moet geld afgeven. Hij geeft ongeveer 30 a 40 Euro. Tevens wordt de telefoondraad doorgesneden. Als de politie ter plaatse komt ziet ze de verdachten nog lopen. Beide mannen worden aangehouden. Het betreffen twee Leeuwarders van 31 en 32 jaar. Het geld en een mes wordt bij hen aangetroffen. De mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Bureau Communicatie: 058 880 8272