Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 6-05-2002 2e Persbericht van maandag 6 mei 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven/Geldrop: Verdachten van diefstal fiets aangehouden De politie stelde maandagochtend een onderzoek in na een melding van diefstal van een fiets vanaf de Stationsstraat in Geldrop. Op de Petrus Canisiuslaan in Eindhoven zagen ze een verdachte auto rijden. Deze kon in de Tivolilaan in Eindhoven tot stoppen gebracht worden. De beide inzittenden, een 18-jarige en een 21-jarige Eindhovenaar, zijn rond 10.00 uur aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de auto waarin ze reden gestolen was. In de auto werden drie fietsen aangetroffen. De auto en de fietsen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De verdachten zijn ingesloten op het politiebureau.

Budel Dorplein: Woninginbraken
In twee woningen in Budel Dorplein is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Uit een woning aan de Anton Stevenslaan werden een GSM, een frees en een boorhamer gestolen. De dader kwam binnen door een raam te vernielen aan de voorkant van het pand. Ook in een woning aan de Marialaan werd ingebroken. Hier kwam de dader binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken. Voor zover bekend worden uit de woning geen goederen vermist.

Leende: Snelheidscontrole
Op de Oostrikkerweg is maandag tussen 7.40 en 9.35 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 120 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 9 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 95 km/u.

Geldrop: Inbraak in bedrijf
Uit een instelling aan het Bogardeind zijn tussen zondag 19.35 uur en maandag 6.00 uur een laptop, een paar honderd Euro en zes kokmessen gestolen. De dader kwam binnen door een raam aan de achterzijde van het pand open te breken.

Maarheeze: Snelheidscontrole
Op de Moonslaan is maandag tussen 10.15 en 11.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 217 gecontroleerde voertuigen reden 34 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 73 km/u.

Maarheeze: Auto gestolen
Vanaf de Heerakkerstraat is tussen zondag 23.00 uur en maandag 9.30 uur een zwarte Volkswagen Golf TDI met het kenteken SG-DS-23 gestolen.

Oostelbeers: Brand in auto
Aan de Langereyt heeft de brandweer maandagochtend rond 2.25 uur een autobrand geblust. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Son: Vlaggen gestolen
Vanaf de Kanaalstraat zijn zondag tussen 1.00 en 8.00 uur vijf vlaggen, een Nederlandse, een Engelse, een Amerikaanse, een Airbornevlag en een Canadese vlag, gestolen. De vlaggen hingen bij het bevrijdingsmonument. De bevestigingstouwen van de vlaggen werden vernield om ze mee te kunnen nemen.

Best: Gewapende overval
Vanmorgen omstreeks 03.00 uur is er een gewapende overval gepleegd op een bedrijf aan De Dintel. Een werknemer van het bedrijf trof in het bedrijf twee van zijn collegas, aan handen en voeten gebonden, aan. Deze twee collegas gaven te kennen dat zij kort ervoor waren overvallen door twee gemaskerde mannen die in het bezit waren van een vuistvuurwapen. De daders waren, nadat zij de twee slachtoffers hadden vastgebonden, weggegaan en hadden een trekker met oplegger met daarachter een aanhangwagen gekoppeld, weggenomen. In de oplegger zaten voor zover nu bekend enkele 10-tallen LCD schermen. Signalement van de daders; 1e dader; een blanke man, lengte ongeveer 1,70 cm, gekleed in een donkerkleurig bomber jack een zwarte bivakmuts. De 2e dader; een donkere man, lengte ongeveer 1.60 cm, gekleed in een groenachtig jack. Omstreeks 05.30 uur is de vrachtauto, leeg aangetroffen op de Landsardseweg. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Nuenen: Onder invloed
Vanmiddag om 13.12 uur is op de Hoge Brake een 63-jarige Nuenense automobilist aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de man zijn auto bestuurde terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0.80 promille. Tevens bleek dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 3 uur. Zijn auto is inbeslaggenomen.