Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-05-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.50 uur

Inbrekers aangehouden

NIEUWEGEIN Op zondag 5 mei zijn drie mannen voor een inbraak aangehouden. Daarbij is door een politieman een waarschuwingsschot gelost.

Rond 17.15 uur kreeg de politie de melding van een inbraak in een bedrijf aan de Ravenswade. Politiemensen zagen dat een raam van het betreffende pand was vernield en zagen vervolgens twee mannen bij het pand wegrennen. Nabij het verkeersplein Laagraven konden beide verdachten, 18 en 20 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, worden aangehouden.

Bij het pand waar was ingebroken zag een getuige dat een derde verdachte met een computer naar buiten kwam, in een auto stapte en wegreed. Een politieman in een hem tegemoet rijdende politiewagen gaf de verdachte een stopteken. De verdachte reed echter met onverminderde snelheid op de politiewagen af. De politieman week daarop uit, maar achter hem reed een andere politiewagen. De verdachte reed frontaal tegen deze politieauto op.

De verdachte sprong uit de auto en ging er te voet vandoor. De politieman die in de zojuist aangereden auto zat, stapte uit en ging achter de verdachte aan. De politieman sommeerde de verdachte te stoppen, maar toen hij daar niet aan voldeed, loste de politieman een waarschuwingsschot. De verdachte, een 18-jarige man uit Utrecht, kon daarop worden aangehouden. Alle drie de verdachten zijn in het politiebureau ingesloten.

Jongen gewond

IJSSELSTEIN In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 mei is de passagier van een snorfiets bij een aanrijding met een auto gewond geraakt.

Rond 04.45 uur reed een 18-jarige jongeman uit Nieuwegein met zijn snorfiets over de poortdijk, komende uit de richting van de binnenstad. Bij hem achterop zat een 17-jarige uit Nieuwegein. De snorfietser stak de kruising met de Utrechtseweg over. Op dat moment reed een 53-jarige automobilist over de Utrechtseweg, dezelfde kruising op. Hij reed in de richting van de A2. De verkeerslichten waren ten tijde van het ongeval in werking. Wie van de betrokken partijen door het rode verkeerslicht is gereden, moet nog worden uitgezocht.

Door de aanrijding kwam de snorfietser ten val. De 17-jarige passagier liep daarbij vermoedelijk een gebroken rechter onderbeen op. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Bij het opnemen van de aanrijding roken politiemensen dat de snorfietsbestuurder naar alcohol rook. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,45 promille, bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zes uur.

Voetganger geslagen

HOUTEN Op zondag 5 mei is een voetganger door een automobilist mishandeld.

Rond 19.45 uur liep een 14-jarige jongen uit Houten over De Poort in de richting van het benzinestation. Omdat daar een trottoir ontbreekt , liep hij op de rijbaan pal langs de stoeprand.. Hij werd gepasseerd door een auto, waarbij de auto zo vlak langs hem reed dat de rechter buitenspiegel de jongen in zijn rug raakte. De automobilist stopte, stapte uit de auto en stompte de jongen in zijn gezicht en reed daarna weg. Een getuige zag de mishandeling gebeuren en noteerde het kenteken van de auto van de verdachte. De jongen uit Houten hield een pijnlijk gezicht aan de stomp over. Aan de hand van het kenteken stelt de politie een onderzoek in naar deze mishandeling.

Automobilist onder invloed

VIANEN In de nacht van zondag 5 op maandag 6 mei is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond 02.00 uur zagen politiemensen een 32-jarige automobilist uit Vianen over de A2 rijden. De automobilist reed over de Westbaan in de richting van Vianen. Hij viel op doordat hij slingerend meerdere rijstroken bereed. Nadat hij de afslag Vianen had genomen, werd hij op de Bentz Berg gecontroleerd. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 0,95 promille, bijna twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.