Ingezonden persbericht

CABLE & WIRELESS VERBETERT SLA'S VOOR SPECIALE INTERNETTOEGANG

Cable & Wireless versterkt regionale en wereldwijde latency-prestaties en breidt SLA uit naar local loop

Amsterdam- 6 mei 2002 - Cable & Wireless, de wereldwijde telecommunicatiegroep, kondigt verbeterde service level agreements (SLA's) aan voor zijn specifieke ultrasnelle internettoegang via het wereldwijde Internet Protocol-netwerk (IP).

De verbeterde SLA's bieden klanten van Cable & Wireless Internet Access en Cable & Wireless global.net diensten met een kortere netwerkvertraging (latency) in Noord-Amerika en Europa. Wereldwijde business-klanten genieten van de eerste netwerk-latencyvoorzieningen in de sector voor uitgebreide mondiale routes tussen Noord-Amerika en Europa en tussen Europa en de regio Azië-Pacific. Cable & Wireless heeft eveneens zijn SLA's uitgebreid naar lokale aansluitingen (local loop).
"Cable & Wireless heeft zijn wereldwijde IP-netwerk zodanig ontworpen dat de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid verzekerd zijn voor grote ondernemingen, content-aanbieders en andere dienstenaanbieders", aldus Andy MacLeod, chief operating officer van Cable & Wireless Global. "Dankzij de sterkte van ons wereldwijde IP-netwerk kan Cable & Wireless zijn klanten de sterkste combinatie van prestaties, transparantie en spijkerharde garanties op het vlak van prijs en service bieden op een wereldwijd consistente wijze."

Latency
Cable & Wireless biedt voortaan de volgende gemiddelde maandelijkse roundtrip latency-tijden voor verkeer binnen het wereldwijde IP-netwerk van Cable & Wireless:
Binnen Noord-Amerika: 50 ms
Binnen Europa: 50 ms

Routes van Europa naar Noord-Amerika:

- van New York naar Londen: 100 ms

- van Amsterdam, Brussel, Frankfurt en Parijs in Europa naar New York en Washington DC in de VS: 110 ms
Routes van Noord-Amerika naar Azië-Pacific:

- van San Francisco naar Tokio: 165 ms

- van San Francisco naar Sydney: 180 ms

Routes van Europa naar Azië-Pacific: Van Amsterdam, Brussel, Frankfurt, Londen en Parijs in Europa naar Tokio in Japan: 310 ms

SLA voor local loop
Cable & Wireless biedt klanten van Cable & Wireless Internet Access en Cable & Wireless global.net voortaan een SLA die de beschikbaarheid van hun lokale aansluiting (local loop) dekt. Naast de bestaande beschikbaarheid van het IP-netwerk van Cable & Wireless biedt deze verbetering klanten een gegarandeerde servicekwaliteit vanaf het core-IP-netwerk van Cable & Wireless tot de lokale aansluiting in de gebouwen van de klant.

Publicatie van SLA's op het web
Opdat klanten onmiddellijk de vruchten zouden kunnen plukken van de verbeteringen die Cable & Wireless aanbrengt aan zijn SLA's, heeft Cable & Wireless een webcomponent toegevoegd aan zijn SLA-contracten. Wanneer een SLA-verbetering op de SLA-website van Cable & Wireless wordt geplaatst, genieten klanten automatisch van deze verbeteringen zonder dat ze nieuwe SLA-contracten moeten ondertekenen.

On line netwerkprestaties en rapportering
Als pionier inzake real-time on line netwerkprestatietools biedt Cable & Wireless zijn klanten real-time wereldwijde IP-netwerkprestaties en rapportering op www.cw.com/sla. Cable & Wireless stelt eveneens een nieuwe on line simulatietool, Packet Loss Calculator, ter beschikking. Deze toont klanten hoe de superieure prestaties van de IP-transitdiensten van Cable & Wireless hun waar voor hun geld geven in vergelijking met concurrerende diensten. De Packet Loss Calculator is beschikbaar op www.cw.com/packetloss
.

Kredieten
Cable & Wireless ondersteunt zijn SLA's met concurrerende kredieten. Ingeval Cable & Wireless niet voldoet aan zijn serviceniveaus op het vlak van de gemiddelde maandelijkse netwerk-latency en/of één procent pakketverlies, heeft de klant recht op een krediet dat overeenkomt met de pro rata kosten voor drie dagen van de maandelijkse poortkosten.

Als het IP-netwerk van Cable & Wireless onbeschikbaar is gedurende 10 of meer opeenvolgende minuten als gevolg van een storing van een door Cable & Wireless aangevraagde of aangeboden lokale aansluiting, heeft de klant recht op een krediet dat overeenkomt met de pro rata kosten voor één dag van de maandelijkse kosten voor lokale aansluiting. Als de storing van de lokale aansluiting langer dan één uur duurt, heeft de klant recht op een krediet dat overeenkomt met de pro rata kosten voor één dag voor elk uur storingstijd. In geval van een storing in het IP-netwerk van Cable & Wireless die 10 minuten of langer duurt, heeft de klant recht op een krediet dat overeenkomt met de pro rata kosten voor één dag van de maandelijkse poortkosten. Als de storing langer dan één uur duurt, heeft de klant recht op een krediet dat overeenkomt met de pro rata kosten voor één dag voor elk uur storingstijd.

Cable & Wireless voert een upgrade uit van zijn wereldwijd core-IP-netwerk tot een capaciteit van OC-192 met traffic engineering op basis van multi-protocol label switching (MPLS). Momenteel zijn zeven netwerknodes met een capaciteit van OC-192 operationeel in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Europa: New York; Washington, DC; Londen; Parijs; Brussel; Amsterdam en Frankfurt. In het tweede kwartaal van 2002 zal Cable & Wireless nog eens vijf netwerknodes in de VS upgraden tot een capaciteit van OC-192 op basis van MPLS. Met deze netwerkupgrade verbetert Cable & Wireless de kwaliteit van de service die het zijn klanten kan bieden aanzienlijk en bouwt het zijn leiderspositie op het vlak van superieure netwerkprestaties, -kwaliteit en -omvang verder uit, op een wereldwijd consistente wijze, via zijn tier one wereldwijd IP-netwerk.

Over Cable & Wireless

Cable & Wireless is een internationale onderneming op het gebied van telecommunicatie die ruim 8 miljard £ (11 miljard USD) omzet boekte (boekjaar tot 31 maart 2001) en klanten heeft in 70 landen. Het bedrijf bestaat uit 2 complementaire kerndivisies: Cable & Wireless Regional en Cable & Wireless Global. Cable & Wireless Regional biedt een ruim aanbod aan telecommunicatiediensten aan in 35 landen, verspreid over de wereld. Cable & Wireless Global richt zich voor z'n toekomstige groei op IP- (internet protocol) en dataoplossingen voor het bedrijfsleven. Om deze strategie te ondersteunen ontwikkelt Cable & Wireless geavanceerde IP-netwerken en diensten met toegevoegde waarde in de Verenigde Staten, Europa en het Verre Oosten. Dankzij haar wereldwijde IP-infrastructuur en een financieel sterke positie op belangrijke markten, bevindt Cable & Wireless zich in een unieke positie wat betreft wereldwijde dekking en zakelijke dienstverlening.