Ministerie van Buitenlandse Zaken


---

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Directie Verenigde Naties en Internationale Financiële Instellingen Afdeling VN-fondsen en Sociale Zaken Bezuidenhoutseweg 67 2594 AC Den Haag


Datum 25 maart 2002 Auteur Marieke van der Velden
Kenmerk DVF/FS-060/02 Telefoon 348 5082

Blad /2 Fax 348 6564

Bijlage(n) - E-mail marieke-vander.velden@minbuza.nl
Betreft Deelname parlementariërs aan de delegatie naar de SAVVN Kinderen (8-10 mei 2002)

Zeer geachte Voorzitter,

Van 8 tot en met 10 mei 2002 zal in New York de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in een speciale zitting (SAVVN) inzake Kinderen bijeenkomen. Deze speciale zitting stond oorspronkelijk gepland voor 19 tot en met 21 september 2001.

De Regering is voornemens een Koninkrijksdelegatie naar de SAVVN Kinderen af te vaardigen onder mijn leiding en daarin, zoals te doen gebruikelijk naar zittingen van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, ook parlementariërs op te nemen.

In de bestaande praktijk houdt dit in dat vier parlementsleden, van wie één uit de Eerste en drie uit de Tweede Kamer, in de gelegenheid worden gesteld te participeren in de Nederlandse delegatie. Met het oog hierop wil ik u graag uitnodigen drie leden van de Tweede Kamer voor te dragen voor deelname aan de delegatie. Het ligt in de bedoeling de Kamerleden uit te nodigen voor een voorbespreking. Ik verneem graag zo spoedig mogelijk welke leden van de Tweede Kamer deel zullen uitmaken van de delegatie.

Voor de goede orde vermeld ik dat de kosten voor deelname van de afgevaardigden conform de gebruikelijke praktijk zullen worden gedragen door het Ministerie van Buitenlandse zaken.

De voorzitter van de Eerste Kamer heb ik een brief van gelijke strekking toegezonden.

De Minister voor Ontwikkelingssamenwerking

Eveline Herfkens


Kenmerk DVF/FS-060/02

Blad /1

===