Provincie Utrecht

Persbericht

Bonte verzameling werkstukken in Provinciehuis

Let's Tak ero!

25-04-2002
Op 8 mei a.s. worden in het Provinciehuis van Utrecht de prijzen van de European Young Consumer Competition 2002 uitgereikt door de gedeputeerde Europese Zaken, Marianne Kallen-Morren. Ongeveer 50 kinderen uit het land brengen hiervoor een bezoek aan Utrecht. In deze jaarlijks door de Europese Commissie uitgeschreven wedstrijd maakten jongeren tussen de 7 en 18 jaar kans op geldprijzen tot 1000 door een creatieve invulling te geven aan het thema "de invoering van de Euro". De wedstrijd vindt in alle 15 lidstaten van de Europese Unie tegelijkertijd plaats en wordt in Nederland gecoördineerd door Stichting Europa Centrum.

Werkstukken te kijk bij de provincie
De werkstukken die worden tentoongesteld in het Provinciehuis hebben de vorm gekregen van een bonte verzameling spelletjes, websites, liedjes over de euro, kledingontwerpen, cd-roms en speelgoed. De inzendingen zijn op 16 april beoordeeld door een jury bestaande uit afgevaardigden van het Europees Parlement, de Europese Commissie, het Europees Platform voor het Nederlandse Onderwijs, het Europa Centrum, het Ministerie van Financiën en de ING Bank.

Er zijn negen prijswinnaars (drie per leeftijdscategorie). De drie prijswinnaars uit de leeftijdscategorie 7/10 zullen hun prijs uitgereikt krijgen in het Provinciehuis in Utrecht. De leeftijdscategorieën 11/14 en 15/18 zullen hun prijs uitgereikt krijgen tijdens de mei-zitting van het Europees Parlement in Straatsburg door Europarlementariër Kathalijne Buitenweg.

De ontvangst in het Provinciehuis duurt van 11 tot 12.30 uur. Na de lunch brengen de kinderen een bezoek aan de Rijksmunt te Utrecht.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl