Gemeente Breda

08-05-2002

Ministerie start onderzoek bij gemeente Breda

De komende weken wordt de gemeente Breda bezocht door de inspectie Zuid van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Op 7 mei jl. is de VROM-Inspectie een toezichtsonderzoek gestart naar de correcte toepassing, naleving en handhaving van de VROM wet- en regelgeving.

Het onderzoek zal duren tot uiterlijk begin juni. Het doel van het onderzoek is het bevorderen van een adequate toepassing, naleving en handhaving van de VROM wet- en regelgeving. Deze doelstelling wordt door zowel VROM als de gemeente Breda onderschreven. Het eindrapport zal in september van dit jaar aan het college van Burgemeester en Wethouders worden aangeboden.

Het zijn met name de gemeenten die de wet- en regelgeving op het gebied van volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en milieu moeten toepassen. De vraag, mede naar aanleiding van de rampen in Enschede en Volendam, die de afgelopen twee jaar heeft gespeeld, is: vervullen gemeenten deze taken wel goed? Dit is voor de VROM-inspecteur, die algemeen toezicht houdt op de naleving van de VROM wet- en regelgeving, aanleiding geweest om de gemeente Breda dit jaar te onderwerpen aan een grondig onderzoek naar de kwaliteit van de toepassing van de wet- en regelgeving.

Het gaat hierbij met name om de afgifte van bouw-, sloop-, gebruiks- en milieuvergunningen, het toezicht op en de handhaving van bestemmingsplannen en de verleende vergunningen. Verder is er aandacht voor het beleid van de gemeente Breda in het kader van riolering, afvalstoffen en externe veiligheid.

Breda, 8 mei 2002