Ingezonden persbericht

Gemeenschap Emmanuel organiseert Hemelvaartvakantie voor gezinnen

In het Hemelvaartweekend van 8-12 mei a.s. organiseert de Gemeenschap Emmanuel een vakantie voor gezinnen in het Friese Dokkum. Tijdens het lange weekend is er tijd voor ontspanning, bezinning en ontmoeting. Volwassenen, kinderen en tieners hebben ieder hun eigen programma-onderdelen.

In de mooiste tijd van het jaar een paar dagen er tussenuit, naar een vakantieboerderij in de buurt van Dokkum? zou u dat niet wat lijken? Voor een tijd van ontspanning en genieten van de natuur, samen met de kinderen. Daarnaast ook een tijd van ontmoeting en uitwisseling met andere gezinnen. Samen nieuwe inspiratie opdoen, even afstand nemen van het alledaagse en op weg gaan naar wie of wat de bron van het leven is.

Het vakantieweekend begint op woensdagavond 8 mei. Elke dag is er 's morgens een inhoudelijk programma voor de volwassenen met o.a. tijd voor gebed, uitwisseling en een Eucharistieviering. Voor de kinderen en tieners is er in de ochtend een eigen programma. 's Middags is er tijd voor uitstapjes in de omgeving met het eigen gezin of met meerdere gezinnen samen. 's Avonds is er een gezamenlijke warme maaltijd, zijn er mogelijkheden voor spel op het uitgestrekte terrein van de kampeerboerderij of voor bijvoorbeeld een bonte avond. Het vakantieweekend eindigt op zondagmiddag 12 mei.

De deelnemers verblijven in een sfeervolle kampeerboerderij of in stacaravans. Natuurlijk kunt u ook overnachten in uw eigen tent of caravan. In principe verzorg elke gezin zelf de broodmaaltijden. De warme maaltijden worden gezamenlijk gebruikt.

Het is eventueel ook mogelijk om een dag van de vakantie mee te maken. Dat kan op zaterdag 11 mei. Het programma biedt dan een eucharistieviering, een lezing, workshops over diverse onderwerpen en uitstapjes.

Het vakantieweekend wordt georganiseerd door de Gemeenschap Emmanuel, een vereniging van katholieke gelovigen. Voor meer informatie of aanmelding: Gemeenschap Emmanuel, Kosterhof 61, 5582 HX Aalst-Waalre, telefoon (040) 2221406, email: nederland@emmanuel-info.com


===EINDE BERICHT===