Ingezonden persbericht

Burgemeester Meerssen slaat artistieke weg in

OPENING ANTIQUES & MODERN ART FAIR KASTEEL VLIEK

ULESTRATEN, 20020504 -- Op woensdag 8 mei wordt de eerste Antiques & Modern Art Fair Kasteel Vliek geopend. Om deze kunstbeurs tot leven te brengen maakt kunstenares Willeke van Tijn op locatie een schilderij. Zij wordt hierin bijgestaan door de heer Burgemeester drs. G.M.K. Kockelkorn. Het kunstwerk wordt ter plaatse door Dominee Joan Röell van Grevenbicht geveild. De opbrengst van de veiling komt ten goede komen aan Bert Buis, een creatief initiatief van het academisch ziekenhuis Maastricht.

Om de kunstbeurs officieel te openen is Burgemeester Kockelkorn van Meerssen uitgenodigd om de eerste streek op het doek van Willeke van Tijn te zetten. Dit openingswerk wordt vervolgens door Dominee Röell geveild. De opbrengst van het schilderij van kunstenares Van Tijn en de Burgemeester komt ten goede aan creatief televisie initiatief Bert Buis van het academisch ziekenhuis Maastricht (azM).

Dominee Röell is bekend vanwege zijn bokspartij tegen zinloos geweld met Arnold Vanderhijde. Daarnaast schreef de Nederlands Hervormde Dominee het boek 'Van droom tot fontein' over de bekende beeldhouwer Caius Spronken ter ere van de introductie van de euro, waarbij miljoenen centen werden ingezameld om er fonteinen van te gieten.

Willeke van Tijn schildert sinds 1993 met regelmaat monumentale stillevens. Door te spelen met tegenstellingen tussen het natuurlijke en het kunstmatige, het heden en het verleden, echt en onecht verleent zij aan haar werk een theatrale dimensie. Het gelijktijdig door elkaar lopen van nostalgie en ironie zorgt zowel voor evenwicht als spanning. Dit evenwicht sluit aan bij de opbouw van de kunstbeurs waarbij is gekozen voor zowel moderne als oude kunst. Naast de actieve bijdrage van Willeke aan de opening is haar werk ook tijdens de beurs te zien.

De beurs bestaat uit een afdeling oude kunst en antiek en een afdeling moderne en hedendaagse kunst. Aan het evenement nemen ruim 20 galeriehouders, kunsthandelaren en antiquairs deel. U vindt onder andere meubelen, zilver, juwelen, schilderijen, tekeningen, prenten, sculpturen, klokken en porselein.

OPENINGSTIJDEN
De beurs is van donderdag 9 tot en met zondag 12 mei voor publiek geopend van 11.00 tot 19.00 uur. Toegangsbewijzen à ¤ 8,- kunnen ter plaatse worden gekocht. Landgoed Vliek, Vliek 1, 6235 NR Ulestraten
www.kasteelvliek.nl



Ingezonden persbericht