CMG


8 mei 2002

OPTIMUS KIEST CMG VOOR INTRODUCTIE MULTIMEDIA MESSAGING IN PORTUGAL

CMG plc, de ICT diensten en wireless data oplossingen groep, maakt hierbij bekend dat zij een multimedia messaging contract heeft gesloten met Optimus, één van Portugal's vooraanstaande mobiele operators. Optimus heeft CMG gekozen voor het leveren en implementeren van CMG's volledige pakket aan multimedia messaging oplossingen, waaronder CMG's Multimedia Messaging Service Centre (MMSC), de Wireless Service Broker®, Prepaid mCharger en Business Tools.

Frans Veen, Senior Vice President Global Sales & Services bij CMG Wireless Data Solutions:

"Portugal is een zeer concurrerende messaging markt. We zijn dan ook erg trots dat we door Optimus zijn gekozen als een innovatieve en creatieve partner voor de lancering van hun multimedia messaging diensten in Portugal. Ons totaalpakket van multimedia messaging oplossingen stelt Optimus in staat haar klanten een sterk pakket van multimedia diensten aan te bieden, zoals foto's, beelden, animaties, geluid en tekst. Bovendien voorzien we Optimus met de volgende generatie WAP functionaliteiten, uitgebreide prijs- en factureringsoplossingen en een pakket met 'business intelligence' hulpmiddelen die rapportage, analyse en 'customer care' mogelijkheden voor datadiensten aanbieden."

CMG werkt sinds 1998 met Optimus, toen zij CMG's Short Message Service Centre (SMSC) implementeerde. Sinds die tijd is Optimus erg succesvol en innovatief in het ontwikkelen en lanceren van SMS diensten.

Miguel Almeida, VP Marketing & Sales van Optimus:

"We hebben voor CMG gekozen omdat hun oplossing ons in staat stelt onze klanten state-of-the-art multimedia messaging met een optimale gebruikerservaring aan te bieden. Samen hebben we succesvol gewerkt aan de ontwikkeling van SMS diensten in Portugal. We vertrouwen erop dat we hetzelfde kunnen doen met multimedia messaging."



Over CMG's multimedia messaging oplossing
MMS maakt het mogelijk boodschappen te verzenden die een hoge resolutie aan kleurenbeelden, stereo/audio geluid, tekeningen, animaties en video bevatten, tussen mobiele toestellen onderling en van applicaties naar deze toestellen. CMG's Wireless Service Broker® biedt WAP functionaliteit aan en maakt veilige, beheersbare en gerichte diensten mogelijk. De diensten zijn gemakkelijk te hanteren en aan te passen. Met behulp van de Prepaid mCharger is het mogelijk om de totale potentiële omzet uit messaging te halen door het aanbieden en doorbelasten van een breed scala toegevoegde diensten aan prepaid abonnees, door gebruik te maken van SMS, MMS en WAP. CMG's Business Tools staan operators toe hun datadiensten die door SMSCs en MMSCs worden gegenereerd te verwerken, te verzamelen en te analyseren. Het pakket stelt operators in staat de introductie van datadiensten en gebruikerstrends te monitoren en controleren, gebruikerstrends onder de aandacht te brengen en klantsegmenten te identificeren die openstaan voor bestaande en toekomstige producten gebaseerd op hun gebruiksprofiel.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Tony Richards, Investor Relations Tel: +44 (0)20 7592 4442
Heleen Kamerman, Investor Relations Tel: 020 - 5720444