Bart Schouten blijft in Amerika

KNSB

Hoogland, 8 mei 2002

Bart Schouten blijft ook de komende jaren trainer/coach van Derek Parra in de Verenigde Staten. De geboren Haarlemmer ziet daarmee af van een serieuze aanbieding van de KNSB, die hem had benaderd om de Opleidingsploeg van de schaatsbond onder zijn hoede te gaan nemen.

Schouten noemt zijn uiteindelijke beslissing om toch in de Verenigde Staten te blijven een moeilijke keuze: ,,De aanbieding van de KNSB was goed en overtuigend. Ook de gevoerde gesprekken waren prettig. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een continuering van mijn verblijf in Amerika. Dat werd ingegeven door het feit dat het leven in de Verenigde Staten me goed bevalt en ik daarnaast de samenwerking met Derek Parra en andere goede schaatsers wil voortzetten.''

Schouten treedt voor onbepaalde tijd in dienst van de Utah Oval, waar hij samen met directeur en oud-topschaatser Nick Thometz een schaatsprogramma van internationaal niveau gaat opzetten, met ruimte voor schaatsers van over de hele wereld. Schouten benadrukt in de toekomst zeker geĂŻnteresseerd te zijn om voor de KNSB te gaan werken. De succescoach van Derek Parra sloeg eerder al een aanbieding van de Noorse schaatsbond af.

Einde persbericht