Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag, 3 mei 2002



PVDA-ERS OP ZELFKRACHT-TOUR

Adelmund, Bussemaker, Duivesteijn en Hamer in Leiden

Van woensdag 1 mei tot en met maandag 13 mei gaan staatssecretaris van Onderwijs Karin Adelmund, de PvdA Tweede-Kamerleden Jet Bussemaker, Mariëtte Hamer, Adri Duivesteijn en kandidaat Tweede-Kamerlid Sonia Westerveld op tournee langs wijken in Tilburg, Eindhoven, Leeuwarden, Groningen, Deventer, Enschede, Leiden, Zaanstad en Arnhem. Ze bezoeken projecten die door bewoners zelf zijn bedacht en opgezet. De Partij van de Arbeid wil deze zogeheten zelfkrachtprojecten beter in kaart brengen en een aantal van deze projecten gedurende de komende jaren blijven volgen.

Op woensdag 8 mei bezoeken Adelmund, Bussemaker, Duivesteijn en Hamer een aantal projecten in Leiden Zuidwest.

Om 10.00 uur bezoeken Karin Adelmund en Mariëtte Hamer De Robijn, Robijnhof 1 in Leiden. Ze gaan hier in gesprek over het succesvolle personeelsbeleid van deze woon-, zorg-, en diensteninstelling en over de wachtlijsten in de zorg. Na een korte rondleiding door het gebouw, geeft projectleider 'Handicap en Computer', Ruud Vriens, uitleg over computerscholing voor ouderen. Om 11.00 uur bezoekt het PvdA-duo de Schatkist, Donizettilaan 1a. Op deze locatie wordt gespoken over voor- en vroegschoolse educatie en integratie/inburgering.

Adri Duivesteijn en Jet Bussemaker worden om 10.00 uur ontvangen in Buurthuis Volgelvlucht, Boshuizerlaan 5 in Leiden. Ze gaan in gesprek met bewoners, vertegenwoordigers van de woningbouwvereniging en de projectleider van de Stichting Urban Support over wensen voor de wijkontwikkeling in het Haagwegkwartier. Een actieve en kritische bewonersgroep heeft de afgelopen jaren vanuit de wijk zelf een aanzet gegeven voor een herstructureringsplan voor de Hoven. De bewoners zijn daarbij gesteund door Urban Support. Aansluitend, om 11.00 uur bezoeken de PvdA-ers het project 'Thuis op straat' op het buurtterras aan het Jacques Urlusplantsoen.

Om 12.00 uur treffen Adelmund, Hamer, Bussemaker en Duivesteijn elkaar in het Volkshuis, Apothersdijk 33A in Leiden. Tijdens de lunch volgen een aantal korte presentaties onder het motto 'welzijn en geluk'.