Heijmans N.V.

Heijmans neemt Dubbers Malden, Franki Hannover en de vestiging Grafenwöhr over van Philipp Holzmann. Verdere overnames worden onderzocht.

's-Hertogenbosch - Heijmans N.V. (bouw en aanverwante activiteiten) verwacht overeenstemming te bereiken over de overname van de aandelen Dubbers-Malden B.V. in Malden (Gelderland) alsmede van de activa van Franki Grundbau GmbH in Hannover en van de vestiging Grafenwöhr (nabij Neurenberg) van Philipp Holzmann.
Door Heijmans en de curator is een intentieverklaring getekend.

Heijmans is daarnaast geïnteresseerd in andere financieel gezonde onderdelen van Philipp Holzmann en is omtrent de mogelijke overname van met name in het westelijk gedeelte van Duitsland gesitueerde onderdelen in gesprek met de curator. De komende weken zal er verder onderzoek plaatsvinden naar de mogelijke verwerving van deze onderdelen.
Heijmans geeft daarbij de voorkeur aan een overname van gezonde activiteiten door middel van activa transacties. Deze eventuele transacties passen in de strategie zich te ontwikkelen tot een Europese speler onder meer door versterking van de marktpositie in Nederland en Duitsland door acquisitie van gezonde (onderdelen van) ondernemingen.

De overname van bovenstaande bedrijven zal direct bijdragen aan de winst per aandeel van Heijmans N.V.

Profiel Dubbers Malden
Dubbers-Malden B.V. is actief op het gebied van de bouw van kunstwerken (o.a. bruggen, tunnels) en funderingen in Nederland. Het bedrijf behaalde over 2001 een omzet van ruim Euro 30 miljoen, heeft 110 medewerkers in vaste dienst en is winstgevend. Heijmans werkte met Dubbers-Malden B.V. o.a. samen bij de bouw van de brug over de Waal bij Zaltbommel. Bij afronding van de voorgenomen transactie zal het bedrijf deel gaan uitmaken van de divisie Heijmans Beton- en Waterbouw.

Profiel Franki Grundbau
Franki Grundbau GmbH in Hannover verricht werkzaamheden op het gebied van funderingen en betonconstructies. De omzet van de onderneming over 2001 bedroeg ruim Euro 40 miljoen. Franki biedt werk aan 160 medewerkers en is winstgevend.

Profiel vestiging Grafenwöhr
De vestiging Grafenwöhr van Philipp Holzmann is actief in de regio München en fungeert onder andere als dienstverlener aan de Amerikaanse legereenheden in Duitsland. De omzet van de vestiging bedroeg in 2001 Euro 20 miljoen met 130 medewerkers. De vestiging Grafenwöhr is winstgevend.