Politie Midden- en West Brabant

Breda: Gewonde tengevolge van steekpartij en andere berichten.

Datum: 8/5/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Gisteravond werd een 33-jarige Bredanaar aan een vijftal steekwonden in gelaat, arm en rug verzorgd in een ziekenhuis in Breda. Hij bleek het slachtoffer te zijn van een steekpartij aan de Slingerweg te Breda. Deze steekpartij vond omstreeks 19.15 uur plaats.

Het slachtoffer was betrokken bij een onenigheid aan de Slingerweg te Breda. Het betreft een bedrijventerrein gelegen tussen de Tramsingel en de Slingerweg. De aanleiding en de toedracht van deze steekpartij zijn tot op heden onduidelijk. Een 37 jarige man en een 36- jarige vrouw afkomstig uit Breda werden ter plaatse op de Slingerweg aangehouden. Na verhoor bleek niet dat deze personen daadwerkelijk bij deze steekpartij betrokken zijn geweest. Zij werden dan ook weer op vrije voeten gesteld. De wonden van het slachtoffer werden gehecht en hij bleef ter observatie in het ziekenhuis.

Breda: Inbreker in schoolpand overlopen en aangehouden.

Een 30-jarige man uit Breda werd op gisteravond omstreeks 21.20 uur op heterdaad betrapt toen hij aan het inbreken was in een school aan de Nieuwe Inslag te Breda. Hij kon korte tijd later door de politie worden aangehouden.

Op dinsdagavond 7 mei '02 was er een man aan het inbreken in een schoolpand aan de Nieuwe Inslag te Breda. Tijdens deze activiteiten werd hij door getuigen betrapt. De inbreker vluchtte vervolgens weg. Bij een verder ingesteld onderzoek werd korte tijd later een 30 jarige Bredanaar aangehouden die van deze inbraak wordt verdacht. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.

Breda: Man aangehouden ter zake oplichting

Een 26-jarige Bredanaar is gisteren omstreeks 17.00 uur door een cafébaas in het Centrum van Breda betrapt toen hij aan het spelen was met buitenlandse muntjes op een gokkast. Hij is door de politie aangehouden en verhoord. De eigenaar van het café heeft aangifte gedaan.

Breda: tasjesroof

Vannacht, de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 mei is omstreeks 02.30 uur een 56-jarige man uit Jabeke(B) op de Nieuweweg te Breda t.h.v. de Barones door drie personen beroofd van zijn tas. Het slachtoffer liep daar met twee collega's. Toen zij werden gepasseerd door een groepje jongeren trok één van hen de tas uit de handen van het slachtoffer. De dader zou een man zijn met een Noord Afrikaans uiterlijk van circa 20 jaar. In de tas zat onder meer een portefeuille en een paspoort.