Gemeente Amsterdam


---
|
Wetenschappelijke Raad geeft positief stemadvies GVB-referendum

Zie ook

Waarom verzelfstandigen

Wetenschappelijke Raad geeft positief stemadvies GVB-referendum

Na zorgvuldige overweging en afweging komt de Wetenschappelijke Raad voor Amsterdam tot een stemadvies vóór het referendum over de verzelfstandiging van het Gemeentelijk Vervoersbedrijf op 15 mei. Amsterdammers zouden er volgens de raad goed aan doen vóór te stemmen.

Met de oprichting van een Wetenschappelijke Raad voor Amsterdam, de WRA, laten spraakmakende Amsterdammers zien dat zij betrokken zijn bij hun stad en stadsbestuur. De WRA wil het debat over Amsterdam stimuleren, door gevraagd en ongevraagd adviezen uit te brengen over strategische vraagstukken en nieuwe ontwikkelingen. Op maandag 6 mei werd het eerste WRA-advies, over de verzelfstandiging van het GVB, overhandigd aan Hester Maij en Saar Boerlage op het instituut dat het initiatief nam om de Wetenschappelijke Raad op te richten: SISWO, Plantage Muidergracht 4.

De leden van de WRA hebben op persoonlijke titel zitting in de raad. Wat hen bindt, behalve belangstelling voor Amsterdam, is de Universiteit van Amsterdam, waar zij werken of gestudeerd hebben.

Samenstelling van de WRA:
G. van den Bergh, lid college van Bestuur Universiteit van Amsterdam C. Brinkgreve, hoogleraar Universiteit Utrecht, gezinsstudies H. de Feijter, demograaf, afdeling geografie & planologie UvA J. Jansen van Galen, journalist en columnist Het Parool B. Kempers, hoogleraar UvA, Afdeling Kunst- en Cultuurwetenschappen G. Mak, hoogleraar Wibautleerstoel UvA
P. Renooy, lid directie Regioplan Beleidsonderzoek (voorzitter) K. Roukens, coördinator wetenschap SISWO (coördinatie) M. de Rijk, hoofdredacteur Z-magazine
A. de Swaan, universiteitshoogleraar UvA
E. van Thijn, hoogleraar bestuurskunde UvA

Inlichtingen
roukens@siswo.uva.nl of 020-5270620

Het rapport van de WRA is als PDF bestand beschikbaar op http://www.siswo.uva.nl/nieuws/nieuws/index.html

^


-

© gemeente Amsterdam - 8-05-2002