Gemeente Den Haag

2002-05-07: Voordracht eerste bestuursleden voor Samenwerkingsstichting Voortgezet Onderwijs Haaglanden i.o.

De Colleges van burgemeester en wethouders van Den Haag en Rijswijk en het bestuur van de Haagse Stichting voor Voortgezet Onderwijs (HSVO) dragen drie bestuursleden voor voor de Samenwerkingsstichting Voortgezet Onderwijs Haaglanden i.o.

De gemeente Den Haag draagt de heer drs. J.M.M. Polman voor als voorzitter stichtingsbestuur i.o. De heer Polman is nu burgemeester van Noordwijkerhout en voormalig voorzitter van de D66 fractie in de Haagse gemeenteraad. De gemeente Rijswijk draagt de heer W. van den Ende voor, voormalig wethouder Onderwijs in Rijswijk. Het bestuur van de HSVO draagt heer D. Hoogenboom voor. Deze leden nemen zitting in het uiteindelijk te vormen stichtingsbestuur dat bestaat uit 9 leden. Dit bestuur wordt formeel benoemd na het definitieve besluit over de samenwerking aan het eind van dit jaar.

In het voorjaar van 2001 hebben de gemeenteraden van Den Haag en Rijswijk besloten een bestuurlijke fusie van openbare scholen voor het voortgezet onderwijs te onderzoeken. Tegelijk is bezien of aansluiting door besturen van algemeen bijzonder onderwijs voor voortgezet onderwijs in de regio mogelijk is. De HSVO heeft zich inmiddels aangesloten bij het initiatief. Onder het HSVO ressorteren het Haags Montessori Lyceum, de mavo Haagsch Genootschap en de vmbo Haagse School voor Mode en Kleding. De drie voorgedragen bestuursleden gaan ook meewerken aan de voorbereiding van de verzelfstandiging en de samenwerkingsovereenkomst.

Het nieuwe bestuur van het samenwerkingsverband treedt naar verwachting per 1 januari 2003 in functie. De negen leden worden voorgedragen door de gemeente Den Haag (3), de gemeente Rijswijk (1), het bestuur van de HSVO (1) en door de ouder- en de personeelsgeledingen van de medezeggenschapsraden van de deelnemende scholen (4). Medio dit jaar worden laatstgenoemde vertegenwoordigers uitgenodigd bestuursleden voor te dragen.

7 mei 2002

last update: 8 mei 2002 ;pag.: 12367; auteur: 112;cat.: 17