Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 8 mei 2002


Tas van fiets gestolen Gouda
Een onbekende man heeft dinsdag 7 mei de tas van de bagagedrager van een 69-jarige fietster uit Gouda gestolen. Waarschijnlijk is dit rond 10.30 uur op de Ridder van Catsweg gebeurd. De Goudse bemerkte dat haar tas verdwenen was toen zijn thuiskwam. In de tas zaten boodschappen, een portemonnaie en medicijnen. De tas is later met de medicijnen erin teruggevonden in een tuin aan de Visserstraat. De boodschappen en de portemonnaie zaten er niet meer in.

Aanrijding tussen bromfietser en fietser Leiden
Op de Morsweg heeft dinsdag 7 mei een aanrijding plaatsgevonden tussen een bromfietser, een 48-jarige Leidenaar, en een fietster, een 52-jarige Leidse. Waarschijnlijk is de bromfietser tegen de fietster aangereden. De bromfietser is naar het LUMC overgebracht. Daar werden een schedelfractuur en een gebroken neus geconstateerd.

Aanrijding Hazerswoude-Dorp
Op de Hoogeveenseweg heeft dinsdag 7 mei rond 18.40 uur een aanrijding plaatsgevonden waarbij drie auto's betrokken waren. Een 27-jarige Alphenaar reed de kruising met de Gemeneweg op en wilde linksaf slaan. Hij liet hierbij een 20-jarige automobiliste uit Bodegraven die hem tegemoet kwam en rechtdoor wilde rijden op de Hoogeveenseweg, niet voorgaan. Door de klap van de aanrijding raakte de auto van de vrouw uit Bodegraven de auto van een 39-jarige Alphenaar. Deze stond te wachten om de kruising op te rijden. De 27-jarige Alphenaar en een 20-jarige inzittende uit Hazerswoude-Dorp zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De Bodegraafse is door de brandweer uit haar voertuig geknipt en eveneens naar het ziekenhuis overgebracht. De Hoogeveenseweg en Gemeneweg moesten na de aanrijding voor het verkeer worden afgesloten. Gedurende ongeveer anderhalf uur is het verkeer omgeleid via de Voorweg.

Verkeersongeval Leiden
Vanochtend vroeg, 8 mei, rond 00.30 uur, heeft op het kruispunt Sumatrastraat, Lage Rijndijk en de Admiraalsweg een verkeersongeval plaatsgevonden. Een 44-jarige automobilist uit Leiden reed over de Sumatrastraat, uit de richting van de Javastraat. Op het kruispunt met de Lage Rijndijk, gaf hij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 38-jarige automobilist uit Leiderdorp. De man uit Leiderdorp reed met de voorzijde van zijn voertuig tegen de rechterachterzijde van het voertuig van de man uit Leiden. Deze maakte een draai van 180 graden en kwam tot stilstand tegen het voertuig van een 53-jarige man uit Oegstgeest, dat op dat moment stilstond op de Admiraalsweg. Veel blikschade ontstond door deze aanrijding en de automobilist uit Leiderdorp liep een gekneusde pols op. Later bleek dat de automobilist uit Leiderdorp te veel gedronken, en, na onderzoek van de verkeersdienst, dat hij de kruising met minimaal 65 kilometer per uur naderde. De ademanalyse wees 400 Ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.

Met scooter ten val Katwijk
Doordat zij mogelijk met haar scooter tegen een stoeprand aan reed, kwam op dinsdag 7 mei rond 12.45 uur op de Industrieweg een 47-jarige vrouw uit Katwijk ten val. Met klachten aan pols en heup is zij overgebracht naar het LUMC.

Aanrijdingen Rijksweg 4 Roelofarendsveen
Op dinsdag 7 mei ontstonden rond 07.20 uur op de Rijksweg 4, rijbaan richting Amsterdam, diverse aanrijdingen. In totaal waren daarbij twaalf (vracht)auto's betrokken. Er viel één gewonde, een 39-jarige man uit Rotterdam en inzittende van een bestelauto. Met armletsel werd hij overgebracht naar het VU-Ziekenhuis in Amsterdam. Het gaat hier om één aanrijding, materiële schade, waarbij zeven personenauto's waren betrokken, één tussen twee personenauto's en één waarbij twee trekkers met oplegger en en bestelauto was betrokken. Bij deze laatste viel de gewonde. Deze aanrijding ontstond toen een 34-jarige man uit Zoetermeer, geen kans meer zag om op tijd te remmen voor voor hem sterk afremmende voertuigen, waaronder een trekker met oplegger bestuurd door een 40-jarige man uit Amensham. De Zoetermeerder week nog uit maar raakte toch nog de trekker met oplegger en vervolgens links naast hem een bestelbus, bestuurd door een 44-jarige man uit Ridderkerk. In deze auto zat de Zoetermeerder die gewond raakte.

Inbraak in woningen Leiderdorp
In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 mei werd er ingebroken in een woning aan de Bernard Haitinkstraat, de Langendijkdreef, de Jaap ter Haarsingel, de Eduard van Beinumsingel en twee aan de Muzenlaan. In alle gevallen werd een deur opengebroken. Bij een woning aan de Vossiuslaan lukte dit niet en bleef het bij een poging om in te breken. Uit de woningen is geld, zijn telefoons c.d.'s en diverse pasjes gestolen.

Politie houdt inbreker aan Leiden
De politie hield op dinsdag 7 mei rond 09.55 uur in een sociëteit aan de Burgsteeg een 33-jarige Leidenaar aan. De man had in de sociëteit ingebroken en reeds twee kratten met lege pilsflesjes naar buiten gebracht. Na zijn verhoor aan het bureau, ontving de verdachte een dagvaarding om op 8 juli zich voor zijn daad te verantwoorden bij de politierechter.

Automobilist verleent geen voorrang aan motorrijder Leiden
Een 37-jarige automobiliste uit Kouderkerk aan den Rijn verleende op dinsdag 7 mei rond 10.20 uur op de kruising Willem van der Madeweg met de De Heyderweg en de N11, geen voorrang aan een 49-jarige motorrijder uit Leiderdorp. Een aanrijding volgde. De motorrijder liep knieletsel op en is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Inbraak in woning Krimpen aan de Lek
In de avond van dinsdag 6 mei werd er ingebroken in een woning aan de Constan Huijgensstraat. Een raam werd opengebroken. De bewoners waren afwezig. Nog niet bekend is wat er uit de woning is gestolen.

Inbraak in woningen Zevenhuizen
Nadat de politie gisteren al mededeelde dat er in twee woningen aan de Vlietkade was ingebroken, kreeg de politie op dinsdag 8 mei nog vijf aangiften binnen. Bij drie woningen aan de Vlietkade, waar zover nu kan worden nagegaan niets is gestolen en twee woningen aan de Wollefopperweg. Hier werd onder meer geld, een paspoort en een winterjas buitgemaakt.

Snelheidscontrole Nieuwerkerk a/d IJssel/Zevenhuizen
De politie heeft op dinsdag 7 mei een snelheidscontrole gehouden op de Batavierlaan in Nieuwerkerk a/d IJssel en op het Noordeinde in Zevenhuizen. Er werd gecontroleerd op de Batavierlaan van 11.25 tot 12.25 uur gecontroleerd. Van de 316 passanten waren er achttien in overtreding. De hoogstgemeten snelheid was 69 km/uur.
Op het Noordeinde werd van 14.30 tot 16.30 uur gecontroleerd. Van de 585 passanten waren er 145 in overtreding. De hoogstgemeten snelheid was hier 109 km/uur.