KNWV

DATUM: 8-5-2002

WEDSTRIJDZEILEN - North Sea Regatta 2002 start vanuit Scheveningen
---

Aanstaande dinsdag, 7 mei 2002, lost Wilbert Stolte, de Haagse wethouder van sport, het startschot voor de eerste wedstrijd in de jaarlijkse North Sea Regatta. Zo'n 80 deelnemers strijden in de 110 mijl lange afstandsrace van Scheveningen naar Harwich (Engeland).

Op 10 mei start vervolgens de North Sea Race in Engeland. Deze race brengt de zeezeilers terug naar Nederland. De snelste schepen worden in de nacht van zaterdag op zondag in de haven van Scheveningen verwacht.

De North Sea Regatta bestaat uit twee delen: de lange afstandsraces (van 7 t/m 12 mei) en de korte baan wedstrijden (van 17 t/m 20 mei). Voor het tweede deel verwacht de organisatie ruim 500 schepen met zo'n 2500 bemanningsleden die op vier banen vlak voor de kust zullen strijden.

Op baan A strijden de grote wedstrijdjachten. Leden van de Nederlandse Olympische ploeg zijn op een groot aantal van deze schepen te vinden op sleutelposities. Op baan B volgen de kleinere schepen en baan C, direct voor het zuiderstrand, is bestemd voor de catamarans met naar verwachting ruim 150 meerrompers. Baan D wordt bevolkt door de eenheidsklassen (ruim 40 boten).

Het entertainment vindt plaats in een tijdelijk "zeilersdorp" en wordt onder meer verzorgd door Gruppo Sportivo, Too Hot to Handle en de knappe Mannenband met onder andere oud Golden Earring zanger Frans Krassenberg. Televisiebeelden van de race worden uitgezonden door Regatta Time op SBS6. Foto's en uitslagen van de wedstrijd zijn te vinden op www.nsr.nl.

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Zeilen
---

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Marjorie Kersten (pr@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl