Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 8-05-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Jongen beroofd van pingeld
ALMERE Dinsdagmorgen rond 11:00 is op de Marktgracht een 18-jarige jongen uit Almere beroofd. De jongen stond te pinnen toen een nog onbekende man onder bedreiging van iets wat leek op een vuurwapen hem het geld afpakte. Vervolgens fietste de dader weg in de richting van de bushalte De Hoven. Volgens het slachtoffer voldeed de dader aan het volgende signalement: man van 20 tot 30 jaar oud, donkere huidskleur en kort kroeshaar, ca. 1,70 meter lang, redelijk gespierd. Hij droeg een blauwe spijkerbroek, bruine suède driekwart jas, een bruine baseballpet en een zonnebril met vierkante glazen. Hij fietste op een bruine damesfiets.
Rond 18:30 uur s avonds is geprobeerd bij dezelfde pinautomaat op een vergelijkbare manier een 53-jarige Almeerder te beroven. De politie sluit niet uit dat het dezelfde dader betreft.
De politie is een onderzoek gestart en vraagt mensen die iets gehoord of gezien hebben of over informatie beschikken die van belang kan zijn voor het onderzoek, zich te melden. Ze is in het bijzonder op zoek naar een getuige, een vrouw met een licht getinte huid, die ten tijde van de eerste beroving bij de andere pinautomaat stond. Telefoon: 0900-8844 (Recherche Almere Haven).

Politie kondigt parkeercontroles Muziekwijk aan ALMERE De politie gaat meer parkeercontroles uitvoeren in de blauwe zones van de Muziekwijk. In de blauwe zones mag met een parkeerschijf voor maximaal twee uur geparkeerd worden. Daarnaast zal ze controleren op wildparkeren. Mensen die langer willen parkeren dan twee uur kunnen hun auto kwijt op het gratis parkeerterrein bij de Bartokweg.

Aanhouding
ALMERE Dinsdagavond is op de Verfmolenstraat een 19-jarige Almeerder aangehouden voor bedreiging en niet voldoen aan vordering. De politie bracht naar aanleiding van overlastklachten de jongeren die bij de Verfmolenstraat samenschoolden. Bij die controle gedroeg de 19-jarige zich zeer opstandig en beledigde de politieagent meerdere malen. Na een aantal waarschuwingen en vorderingen om naar huis te gaan, is hij aangehouden. Bij deze aanhouding verzette hij zich hevig en herhaalde zijn bedreigingen. Hij is geboeid overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten.

Onder invloed van de weg geraakt
ALMERE Op de Pampusweg is dinsdagnacht in de bocht een auto van de weg geraakt. De auto raakte in de berm, over de sloot en sloeg over de kop. De bestuurder, een 27-jarige man uit Laren (NH) bleef ongedeerd. De politie vermoedde dat hij onder invloed van alcohol was en bracht hem over naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daar blies hij 400 ug/l (0,9 promille). Hij is met een rijverbod van 3 uur weer heengezonden.