Korps: Flevoland, plaats: district Noord 8-05-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

Aanvulling
LELYSTAD Het extra politiebericht van vanmorgen is later nog aangevuld.

Onverzekerd en valse naam
URK Een surveillerende agent zag dinsdagochtend een snorfietser door het winkelcentrum op de Nagel rijden. Bij het staande houden bleek de 17-jarige Urker onverzekerd op de gevonden snorfiets te rijden. De jongen is meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat hij een valse naam had opgegeven. Hiervoor en voor het onverzekerd rijden kreeg de jongen een boete. Zijn ouder is in kennis gesteld. De snorfiets is in beslag genomen.

Aanrijding
SWIFTERBANT Gisterenochtend raakten twee inzittenden, een 50-jarige man uit Genemuiden en een 21-jarige inwoner van Steenwijk, van een waardentransportwagen gewond na een botsing met de auto van een 19-jarige automobilist uit Swifterbant. De 19-jarige kwam met de schrik vrij. Deze verleende op het kruispunt
Vuursteenweg/Swifterringweg geen voorrang aan de bestelauto die richting Swifterbant reed. Zijn auto kwam in de berm terecht en de waardentransportauto sloeg over de kop in een sloot. De brandweer hielp de twee slachtoffers uit de bestelauto. De twee zijn met onbekend letsel per GGD-ambulance naar het ziekenhuis overgebracht (De traumaheli was ook ter plaatse). Het geld is ter plaatse onder politiebewaking overgeladen en een bergingsbedrijf sleepte de beide voertuigen weg. Het waterschap en de wegbeheerder waren ook op de plaats van de aanrijding. Een gedeelte van de Swifterringweg is een aantal uren s ochtends en s middags afgesloten geweest en het verkeer werd omgeleid.